Fostul ministru al Energiei Toma Petcu și-a pozat buletinul de vot și a postat fotografia pe Facebook! Polițiștii l-au sancționat

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
10/11/2019, 12:20
Fostul ministru al Energiei Toma Petcu și-a pozat buletinul de vot și a postat fotografia pe Facebook! Polițiștii l-au sancționat
Tma Petcu și-a fotografiat buletinul de vot și a postat fotografia pe Facebook. Sursa foto: economica.net

Fostul ministru al Energie Toma Petcu nu a ținut cont de sfaturile mass-media și al autorităților, așa că și-a făcut poză în cabina de vot! Mai mult de atât, politicianul a postat pe Facebook fotografia cu alegerea făcută la alegerile prezidențiale de duminică, 10 noiembrie!

UPDATE, 14:17 Fostul ministru Toma Petcu a fost sancționat pentru că a postat respectiva fotografie pe Facebook: „Cu puţin timp în urmă, pe timpul alegerilor pentru preşedintele României, la nivelul judeţului a fost aplicată o sancţiune contravenţională – avertisment – unei persoane pentru continuarea propagandei electorale”, au reacționat polițiștii, scrie adevărul.ro.

Toma Petcu și-a fotografiat buletinul de vot și a postat fotografia pe Facebook

Fostul ministru Toma Petcu nu a ținut cont de nicio regulă și a postat o fotografie în care apare buletinul de vot, cu tot cu alegerea făcută de acesta la alegerile prezidențiale de duminică. După ce și-a dat seama de greșeala făcută, politicianul a scos repede fotografia, potrivit digi24.ro.

Se pare că fostul ministru nu s-a mișcat destul de repede, deoarece oamenii legii au văzut și ei instantaneul făcut de Toma Petcu, așa că s-au autosesizat. Așadar, polițiștii au deschis o anchetă, iar Toma Petcu se poate alege cu o amendă destul de usturătoare.

Toma Petcu riscă o amendă de până la 90 de mii de lei

Alegătorii care fotografiază buletinul de vot şi postează imaginea pe reţelele de socializare riscă amenzi între 600 şi 90 000 de lei!

Înainte de a merge la vot, toți cetățenii trebuie să știe ce nu au voie să facă! Cetăţenii care votează de două sau mai multe ori, introduc în urnă mai multe bilete de vot sau votează fără a avea acest drept riscă pedepse cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani, amenzi şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Aceleaşi pedepse sunt prevăzute şi pentru cei care oferă bani, bunuri sau alte foloase pentru a influenţa votul alegătorului. Alegătorii trebuie să ştie că nu au voie să intre în cabina de votare cu cineva chiar dacă li se solicită ajutorul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×