UPDATE. Explozie la mina Uricani! Minerul dat dispărut a fost găsit mort. Salvatorii s-au intoxicat în timpul intervenţiei!

Filon Stan   
în Hotnews
30/10/2017, 16:00
UPDATE. Explozie la mina Uricani! Minerul dat dispărut a fost găsit mort. Salvatorii s-au intoxicat în timpul intervenţiei!

UPDATE. Minerul dat dispărut în urma exploziei care a avut loc în mina Uricani a fost găsit mort. Salvatorii veniţi în ajutor au suferit intoxicaţii cu gaze în timpul intervenţiei.

O explozie puternică a avut loc în această dimineaţă într-o galerie din mina Uricani. Trei mineri răniţi au fost scoşi la suprafaţă, iar salvatorii îl caută pe cel de-al patrulea, potrivit România TV. Minerii se aflau în subteran pentru demararea procedurii de închidere a minei.

Doi dintre minerii răniţi în explozia de la Uricani vor fi transportaţi la spitale din Bucureşti, a declarat, luni, pentru Agerpres, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Explozia la mina Uricani, înainte de închiderea exploataţiei

„În cazul a două victime din cele trei la reevaluare, s-a constatat că prezintă arsuri mai serioase şi urmează a fi aduse la Bucureşti. Acum decolează elicopterul de la Bucureşti să-i aducă”, a declarat secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Raed Arafat.

El a precizat că un alt miner este rănit uşor şi nu prezintă probleme grave.

Totodată, Arafat a afirmat că un elicopter SMURD se află la locul exploziei pentru că, în eventualitatea în care se va scoate din subteran cel de al patrulea miner, ar putea fi nevoie de acesta.

„Păstrăm elicopterul SMURD acolo în eventualitatea că se va scoate victima a patra şi va fi nevoie de el”, a mai spus Arafat. Toma Petcu, ministrul Energiei, a plecat spre mina Uricani, judeţul Hunedoara.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×