Fostul director al SRI nu are încredere în Iran. ”Întotdeauna au încurajat organizaţiile teroriste”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
08/01/2020, 16:23
Fostul director al SRI nu are încredere în Iran. ”Întotdeauna au încurajat organizaţiile teroriste”
Costin Georgescu, fostul șef al SRI nu are încredere în Iran. Sursa foto: realitatea.net

Fostul director Serviciului Român de Informații (SRI), Costin Georgescu, nu are încredere în liderii iranieni, care au spus că represaliile s-au terminat, după ce au atacat cu rachete două baze militare americane din Irak.

Costin Georgescu, fostul șef al SRI nu are încredere în Iran

„Nu putem avea încredere în această declaraţie fiindcă ştim politica externă a Iranului, de când au ajuns fundamentaliştii la putere. Niciodată nu şi-au ţinut cuvântul şi întotdeauna au încurajat organizaţiile teroriste. Asta este o realitate.

Judecând ce s-a întâmplat azi-noapte, era de prezumat că se va întâmpla aşa ceva şi părerea mea personală, dacă ar fi să iau o decizie, nu aş contraataca acum”, a spus Georgescu.

Ultima șansă la pace

Fostul director al SRI crede că aceasta este ultima șansă pe care americanii le-o oferă iranienilor. ”Americanii ar trebui să spună: „Asta este ultima şansă pe care v-o dăm. Potoliţi-vă! Dacă nu, avem puterea să facem ceea ce trebuie să facem. (…) O escaladare este extraordinar de periculoasă şi folositoare nu pentru ţările UE sau NATO, ci pentru Rusia, China, alţii care urmăresc ce se întâmplă în această parte a lumii.

Trebuie tratată cu foarte mult calm această problemă de către SUA. Sunt convins că, la această oră, se discută acolo, la cele mai înalte niveluri, ce decizie să se ia. SUA au în zonă puterea militară de a interveni.

Au baze inclusiv în Turcia, peste tot, plus flota din Marea Mediterană, plus flota din Oceanul Pacific. Iran trebuie să înţeleagă că e ultima șansă care i se poate da”, spus Costin Georgescu, la Antena3.

Iranul a atacat cu 12 rachete două baze militare americane din Irak, drept represalii după uciderea generalului iranian Qassem Soleimani de dronele americane. Generalul era considerat un terorist periculos de SUA, dar un adevărat erou de iranieni.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×