Fostul șef al SRI Tulcea, Cătălin Țibuleac, schimbat din funcția de guvernator al Deltei Dunării

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
25/12/2019, 14:35
Fostul șef al SRI Tulcea, Cătălin Țibuleac, schimbat din funcția de guvernator al Deltei Dunării
Fostul șef al SRI Tulcea, Cătălin Țibuleac, schimbat din funcția de guvernator al Deltei Dunării *foto: facebook

Cătălin Țibuleac, controversatul guvernator al Rezervației Biosferei Delta Dunării, a fost schimbat din funcție și înlocuit cu Ion Munteanu, potrivit unei decizii a premierului Ludovic Orban publicate marți în Monitorul Oficial. Munteanu va avea astfel rang de subsecretar de stat.

Cine este Ion Munteanu, noul guvernator al Deltei Dunării

Ion Munteanu a fost director executiv al Direcţiei administrare patrimoniu, educaţie ecologică şi relaţii internaţionale din cadrul Adminstraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Din această poziţie, el devine membru al Colegiului executiv al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei ”Delta Dunării”, for care  are rolul de a pune în aplicare deciziile guvernatorului, ale Consiliului ştiinţific şi ale Consiliului consultativ de administrare.

Cătălin Ţibuleac este fostul şef al SRI Tulcea și a fost numit guvernator în iunie 2019 de către premierul Viorica Dăncilă. Această decizie a fost aprig contestată, atât de către opoziție, cât și de membrii din partid.

Cei de la USR scriau că Țibuleac este „un apropiat al baronului PSD de Tulcea, Horia Teodorescu. De altfel, în ultimii ani, Cătălin Țibuleac a condus un ONG controlat de Consiliul Județean Tulcea, ONG finanțat din banii primăriilor printr-o taxă lunară de 500 de euro”. 

De asemenea, Liviu Pleșoianu a comentat numirea lui Țibuleac de către Dăncilă prin faptul că aceasta se temea de serviciile de inteligence. Puteți să vă lansați noua personalitate în meandrele politicii folosind cu încredere următorul slogan: “ORICE OM ÎI ESTE FRICĂ” DE NEIUBIREA SERVICIILOR…”, este concluzia deputatului.

Funcția de guvernator al Deltei Dunării i-a adus mari probleme lui Bogdan Olteanu

Funcția de guvernator al Rezervației Deltei Dunării nu este pentru prima dată în atenția publicului în această săptămână. Astfel, marți, fostul președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, a fost condamnat de Direcția Națională Anticorupție la 7 ani de închisoare pentru trafic de influență pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Mai concret, Bogdan Olteanu este acuzat de DNA că în anul 2008 a primit suma de un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării. Decizia nu este definitivă și se poate face apel.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×