Netanyahu ameninţă Iranul cu o rispostă ”răsunătoare” în cazul unui atac vizând Israelul

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
08/01/2020, 14:33
Netanyahu ameninţă Iranul cu o rispostă ”răsunătoare” în cazul unui atac vizând Israelul GALERIE FOTO
Israelul nu se teme de un eventual atac al Iranului. Sursa foto - Yiannis Liakos / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Premierul israelian în exerciţiu Benjamin Netanyahu a ameninţat Iranul că Israelul va răspunde în mod ”răsunător” în cazul unui atac vizând statul evreu. Acesta nu a ezitat o clipă după ce a văzut ce s-a întâmplat cu bazele americane.

Netanyahu ameninţă Iranul cu o rispostă ”răsunătoare” în cazul unui atac vizând Israelul

”Oricine ne atacă va primi o ripostă răsunătoare”, a declarat Netanyahu, care se exprima în urma tirurilor nocturne de rachete iraniene contra unor baze folosite de armata americană în Irak.

Acest atac a fost prezentat de către Teheran ca o ripostă faţă de asasinarea vineri a puternicului general Qassem Soleimani într-un atac aerian american la Bagdad.

Israelul, gata pentru o eventuală ripostă

Duminică, la Teheran, în plină escaladare verbală în urma atacului american în care a fost ucis generalul, un oficial iranian de rang înalt a ameninţat cu transformarea oraşelor israeliene în ”praf”, în cazul în care Statele Unite ”iau cea mai mică măsură după riposta noastră militară” faţă de asasinarea lui Soleimani.

Benjamin Netanyahu l-a catalogat la mijlocul săptămânii pe Soleimani drept un ”terorist-şef” şi ”arhitectul” ”campaniei terorii” în Orientul Mijlociu şi s-a declarat solidar cu Statele Unite în această declaraţie, într-o conferinţă de presă la Ierusalim, în prezenţa ambasadorului american în Israel David Friedman.

Israelul îl acuza pe Qassem Soleimani, comandantul Forţei Al-Qods, o unitate de elită din cadrul Corpului Gardienilor Revoluţiei, de pregătirea unor atacuri împotriva Israelului şi de faptul că era eminenţa gri a unui plan vizând transformarea rachetelor Hezbollahului libanez în rachete de precizie care pot provoca pagube importante pe teritroiul israelian.

Netanyahu, care consideră Iranul principalul inamic al Israelului, a subliniat  că ţările arabe au ”relaţii tot mai mari” cu Israelul.

Statele Unite aveau „dreptul” de „a se apăra” prin raidul contra generalului iranian Qassem Soleimani, a comentat de curând premierul israelian Benjamin Netanyahu, felicitându-l pe preşedintele american Donald Trump

„Aşa cum Israelul are dreptul la legitimă apărare şi Statele Unite au acelaşi drept. Qassem Soleimani este responsabil de moartea cetăţenilor americani şi a altor nevinovaţi şi plănuia noi atacuri”, a afirmat Netanyahu într-o declaraţie transmisă de serviciile sale.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×