Netanyahu ameninţă Iranul cu o rispostă ”răsunătoare” în cazul unui atac vizând Israelul

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
08/01/2020, 14:33
Netanyahu ameninţă Iranul cu o rispostă ”răsunătoare” în cazul unui atac vizând Israelul GALERIE FOTO
Israelul nu se teme de un eventual atac al Iranului. Sursa foto - Yiannis Liakos / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Premierul israelian în exerciţiu Benjamin Netanyahu a ameninţat Iranul că Israelul va răspunde în mod ”răsunător” în cazul unui atac vizând statul evreu. Acesta nu a ezitat o clipă după ce a văzut ce s-a întâmplat cu bazele americane.

Netanyahu ameninţă Iranul cu o rispostă ”răsunătoare” în cazul unui atac vizând Israelul

”Oricine ne atacă va primi o ripostă răsunătoare”, a declarat Netanyahu, care se exprima în urma tirurilor nocturne de rachete iraniene contra unor baze folosite de armata americană în Irak.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Acest atac a fost prezentat de către Teheran ca o ripostă faţă de asasinarea vineri a puternicului general Qassem Soleimani într-un atac aerian american la Bagdad.

Israelul, gata pentru o eventuală ripostă

Duminică, la Teheran, în plină escaladare verbală în urma atacului american în care a fost ucis generalul, un oficial iranian de rang înalt a ameninţat cu transformarea oraşelor israeliene în ”praf”, în cazul în care Statele Unite ”iau cea mai mică măsură după riposta noastră militară” faţă de asasinarea lui Soleimani.

Benjamin Netanyahu l-a catalogat la mijlocul săptămânii pe Soleimani drept un ”terorist-şef” şi ”arhitectul” ”campaniei terorii” în Orientul Mijlociu şi s-a declarat solidar cu Statele Unite în această declaraţie, într-o conferinţă de presă la Ierusalim, în prezenţa ambasadorului american în Israel David Friedman.

Israelul îl acuza pe Qassem Soleimani, comandantul Forţei Al-Qods, o unitate de elită din cadrul Corpului Gardienilor Revoluţiei, de pregătirea unor atacuri împotriva Israelului şi de faptul că era eminenţa gri a unui plan vizând transformarea rachetelor Hezbollahului libanez în rachete de precizie care pot provoca pagube importante pe teritroiul israelian.

Netanyahu, care consideră Iranul principalul inamic al Israelului, a subliniat  că ţările arabe au ”relaţii tot mai mari” cu Israelul.

Statele Unite aveau „dreptul” de „a se apăra” prin raidul contra generalului iranian Qassem Soleimani, a comentat de curând premierul israelian Benjamin Netanyahu, felicitându-l pe preşedintele american Donald Trump

„Aşa cum Israelul are dreptul la legitimă apărare şi Statele Unite au acelaşi drept. Qassem Soleimani este responsabil de moartea cetăţenilor americani şi a altor nevinovaţi şi plănuia noi atacuri”, a afirmat Netanyahu într-o declaraţie transmisă de serviciile sale.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×