Fondatorul trupei The O’Jays a murit recent după o lungă luptă cu boala

Bogdan Solomon   
în Muzica
11/04/2019, 12:24
Fondatorul trupei The O’Jays a murit recent după o lungă luptă cu boala GALERIE FOTO
A murit unul dintre cei mai cunoscuți artiști ai muzicii R&B

Doliu în lumea muzicii. A murit unul dintre cei mai cunoscuți reprezentanți ai muzicii R&B. Este vorba despre Bill Isles, cunoscut drept cântărețul bariton al grupului  The O’Jays. Totodată, este unul dintre fondatorii trupei în care a cântat în primii zece ani de existență, preluând apoi funcția de manager al colegilor săi.

Veste tristă din lumea muzicii. A murit fondatorul trupei The O’Jays

William Carvan Isles, cunoscut sub numele de Bill Isles, a murit pe data de 28 martie, însă familia a dorit să țină  această veste tristă în secret, până astăzi, când artistul în vârstă de 78 de ani a fost înmormântat.  A fost o figură marcantă a muzicii R&B, trupa sa bucurându-se de un real succes.

În ceea ce privește cauzele decesului, surse apropiate familiei au declarat în presa locală că artistul suferea de cancer, boală nemiloasă cu care se confrunta de câțiva ani. Familia a fost cea care a dat publicității vestea tristă. Fiul său, Duane Isles, a declarat că îndrăgitul interpret s-a stins din viață înconjurat de toți cei dragi.

Bill Isles, alături de trupa sa
Bill Isles, alături de trupa sa

Bill Isles a fondat una dintre cele mai bune trupe R&B

William Carvan Isles era cunoscut sub numele de scenă Bill Isles. Dragostea pentru muzică a apărut încă de la vârsta de doi ani, atunci când a învățat să cânte, cu ajutorul corului bisericii. În liceu și-a format o trupă cu care a cântat peste tot, însă doar pentru amuzament, nu s-a gândit niciodată că ar putea deveni faimos.

In timp, trupa a devenit din ce în ce mai cunoscută. A primit numele The O’Jays in 1963. Doi ani mai târziu, a lansat hiturile “Lonely Drifter” si “Lipstick Traces”. Bill Isles a părăsit grupul apoi și s-a căsătorit, dar nu a putut sta prea mult timp departe de muzică si de trupa sa, astfel că a devenit managerul formației, între 1971 și 1974, perioadă în care au lansat piese celebre, precum „Back Stabbers”,  “Love Train” sau “For the Love of Money.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×