Florin Iordache, răspuns la întrebarea dacă PSD se teme de Laura Codruța Kovesi

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
02/03/2019, 11:44
Florin Iordache, răspuns la întrebarea dacă PSD se teme de Laura Codruța Kovesi GALERIE FOTO
Florin Iordachea spus ca PSD nu se teme de Laura Codruta Kovesi

Florin Iordache, șeful comisiei speciale din Parlament pentru legile justiției, a vorbit despre candidatura fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, la funcția de șef al Parchetui European. PSD o critică pe Kovesi, în timp ce europenii o laudă pentru rezultatele obținute.

Florin Iordache spune că PSD nu se teme de Laura Codruța Kovesi

Întrebat dacă este o coincidență faptul că Laura Codruța Kovesi a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie chiar în momentul în care se pregătea să susțină prima etapă a procesului de selecție pentru funcția de procuror șef european, Iordache a spus: „Probabil că atunci au fost o serie de audieri, de probe, nu știu exact ce conține dosarul, e de notorietate că sunt 14-15-16 dosare în lucru. Prezumția de nevinovăție există. Rămâne ca procurorii respectivi să vadă, să coroboreze probele”.

Întrebat ce șanse are Kovesi să devină primul procuror-șef european, Iordache a spus: „Chiar nu știu. Consiliul a fost un vot în favoarea candidatului francez, în partea cealaltă a fost un vot în favoarea lui Kovesi, a fost un vot politic”.

Laura Codruta Kovesi candideaza pentru sefia Parchetului European

Întrebat dacă se teme PSD de Laura Codruța Kovesi, ca procuror-șef european, Iordache a răspuns: „Nu avem de ce ne teme. În niciun caz. Odată ajuns acolo, cel care va conduce Parchetul European va trebui să se supună unor reguli europene. Noi am venit cu argumente și am demonstrat că în țară au existat lacune în actul de management, cu fapte, cu oameni care au avut de suferit”, a spus Florin Iordache.

Fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a transmis un mesaj pentru toți contestatarii săi! Kovesi a spus că nu va ține cont de ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani în România și va respecta regulamentul Parchetului European, în cazul în care va ajunge procuror-șef al Parchetului European.

”Ca orice procuror trebuie să fim obiectivi în activitatea noastră. Ca procuror, dacă voi obține această poziție, voi respecta întotdeauna regulamentul Parlamentului European. Nu are nicio relevanță pentru mine ce s-a întâmplat în România, relația tensionată dintre ministrul Justiției și procurori nu mă influențează. Eu voi respecta regulamentul Parchetului European, sunt un procuror profesionist”, a declarat Laura Codruța Kovesi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×