Laura Codruţa Kovesi, interviu altfel cu Andreea Esca: “Nimic nu ne-a scăpat”

Silviu Ghering    Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
02/03/2019, 11:13
Laura Codruţa Kovesi, interviu altfel cu Andreea Esca: “Nimic nu ne-a scăpat” GALERIE FOTO
Laura Codruţa Kovesi, interviu altfel cu Andreea Esca

Laura Codruța Kovesi, interviu altfel cu Andreea Esca. Fosta șefă a Direcției naționale Anticorpuție (DNA) este invitata jurnalistei la postul de radio Europa FM, sâmbătă, 2 martie, de la ora 12:00. Kovesi a vorbit, printre altele, despre cariera sa, despre provocările pe care i le-a adus candidatura la șefia Parchetului European și despre piedicile care i se pun.

Laura Codruţa Kovesi, interviu altfel cu Andreea Esca

„Hai să începem luna femeii cu Laura Codruța Kovesi! Mâine, de la ora 12, LaRadio, la EuropaFm! De la gradinita pana la audierile din Parlamentul European, nimic nu ne-a scăpat ? #martisor #intaraincaremamnascut”, a scris jurnalista pe rețeaua de socializare.

Kovesi a început cu dezvăluiri despre copilăria sa şi relaţia cu bunicii, care au învăţat-o să fie credincioaşă: „Am învăţat de la părinţi să fiu corectă în tot ce fac și sinceră cu oamenii, să îi tratez în mod egal. Tata nu mai este… au fost buni tot timpul. Mergeam la bunici, era o aventură în ambele părți, am avut mulți verișori și verișoare. Eram copilul de trupă, eram cel mai mic din ambele tabere. La Bran și la Lunca Bradului. Era un sentiment de libertate. Erau activitățile obligatorii, ne strângeam mulți copii din sat. Ajutam bunicii la activitățile zilnice. Bunicii erau un pic mai lejeri decât părinții. Bunicii m-au învățat să mă rog. Cred în Dumnezeu, mă duc la biserică.

Înainte de audierea în PE am mers la o Biserică ortodoxă din grugges. Erau mulți români, a fost o slujbă extraordinară. Am fost impresionată că erau foarte mulți copii, 30-40. Oamenii m-au întâmpinat cu bine ați venit la noi, am stat la slujbă și apoi cineva gătise sarmale, cozonac, am primit și eu și m-a impresionat că oamenii m-au încurajat. Erau la curent cu ce se întâmplă în țară, au zis că îmi țin pumnii”, a povestit Laura Codruţa Kovesi în interviul acordat Andreei Esca, la Europa FM.

Koveși, interviu la Europa FM
Kovesi, interviu la Europa FM

Fosta șefă a DNA, interviu la câteva zile după votul din comisia LIBE

Andreea Esca a intervievat-o pe Laura Codruța Kovesi la doar câteva zile după ce fosta șefă a DNA a primit votul comisiei LIBE pentru candidatura la funcția de procuror șef al Parchetului European. Kovesi a primit 26 de voturi, fiind urmată de Francois Bohnert (Franța) cu 22 voturi și de Andres Ritter (Germania), care a obținut un singur vot. Parlamentul European şi Consiliul European vor numi procurorul șef european, de comun acord, iar acesta va avea un mandat de 7 ani. Dacă va fi numită în funcție, Laura Codruța Kovesi va avea în subordine procurori care vor investiga infracțiunile care aduc atingere bugetului Uniunii Europene (fraudă, corupție, fraudă transfrontalieră de peste 10 milioane de euro).

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×