Florin Cîțu recunoaște concedierile din rândul bugetarilor! „Am spus că vom avea un guvern suplu cu 16 ministere”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
08/12/2019, 12:27
Florin Cîțu recunoaște concedierile din rândul bugetarilor! „Am spus că vom avea un guvern suplu cu 16 ministere” GALERIE FOTO
MInistrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu Sursa foto: Hepta

Florin Cîțu recunoaște concedierile din rândul bugetarilor! Noul ministru al Finanțelor a transmis că trecerea de la 24 la 16 ministere dă un semnal evident că este necesar un aparat de stat mai suplu în acest moment, sugerând că Guvernul Orban pregătește concedieri în sectorul public.

Florin Cîțu recunoaște concedierile din rândul bugetarilor!

 „Nu poți rămâne cu același aparat. Am spus înainte de a intra la guvernare că vom avea un guvern suplu cu 16 ministere, am făcut asta. Am spus că sectorul privat nu va mai duce povara ineficienței unor măsuri de stânga, am făcut asta.

Acum trebuie să mergem mai departe și avem soluții, pentru că dacă nu vom lua măsuri, vom fi penalizați și de investitori, și de Comisia Europeană și de toți partenerii noștri”, a spus ministrul de Finanțe, la Realitatea Plus.

„Am spus că vom avea un guvern suplu cu 16 ministere”

Deocamdată, cabinetul Ludovic Orban este în proces de evaluare a programelor economice ale Guvernului anterior, iar programele care nu sunt benefice vor fi eliminate, deoarece deficitul pentru anul viitor trebuie redus, a mai spus ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Florin Citu a precizat că printre măsurile aflate în analiză se numără eliminarea cumulării pensiei cu salariul de la stat. Toate reducerile de cheltuieli analizate vor duce deficitul la 3,5% din PIB în anul 2020, a adăugat liberalul.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a mai declarat că Guvernul va anunţa măsuri de reducere a cheltuielilor în următoarele săptămâni, dar nu va anula planul de creştere a pensiilor cu 40% anul viitor, în condiţiile în care 2020 este an electoral.

Cîţu a spus că vor fi reduse unele cheltuieli în următoarele două săptămâni, cu scopul de a reduce deficitul de anul la 3%, potrivit Bloomberg. El nu a dat prea multe detalii în legătură cu aceste cheltuieli, dar a subliniat că Guvernul nu ”va apăsa frâna prea mult”, în contextul unei încetiniri a economiei globale.

Întrebat fiind de ce nu anulează creşterea de 40% a pensiilor, preconizată pentru 2020, el a spus că ”anul viitor este unul electoral, avem două alegeri”. În plus, el a insistat că politica fiscală va înceta să mai fie o sursă de volatilitate în piaţă.

România va căuta finanţare pe pieţele internaţionale în prima parte a anului viitor, în contextul în care ministrul nu vede o presiunea prea mare pe zona de finanţare.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×