Ce avere are Florin Cîțu. Trei terenuri și un apartament de 130 mp, printre bunurile deținute de ministrul de Finanțe

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
04/12/2019, 17:27
Ce avere are Florin Cîțu. Trei terenuri și un apartament de 130 mp, printre bunurile deținute de ministrul de Finanțe
Ce avere are ministrul de Finanțe, Florin Cîțu. Sursa foto: facebook.com/florinVcitu

Proaspăt instalat în funcția de ministru al Finanțelor, Florin Cîțu se alătură unei galerii selecte de oameni politici care au strâns averi impresionante. Omul care l-a înlocuit pe Eugen Teodorovici are trecute pe numele său trei terenuri, dar și un apartament de 130 mp, achiziționat în urma unui credit.

Ce bunuri a trecut Florin Cîțu în declarația de avere

De asemenea, potrivit declarației sale de avere, liberalul deţine drept titular, împreună cu George Cîţu, câte 50% din 3 terenuri de 1 hectar (teren agricol), 75 hectare (teren forestier) şi 1.250 mp de teren intravilan. Toate aceste bunuri au fost obţinute prin donaţie de la Elena şi Vasile Cîţu, probabil părinţii săi.

În plus, ministrul Finanțelor mai beneficiază de  o cotă parte de 1/2 dintr-o casă de 130 mp primită în același mod de la persoanele amintite mai sus, dar și un credit la ING Bank în valoare de 303.000 euro, luat în 2007. De altfel, Cîţu a lucrat la respectiva unitate bancară în perioada 2006-2011, înainte să se implice activ în viața politică.

Totodată, ministrul deține 350.000 lei într-un cont curent deschis la Raiffeisen Bank şi a acordat un credit în nume personal cu o valoare de 36.000 euro. În calitate de senator PNL a încasat un venit anual de 128.328 lei.

PSD a depus moțiune simplă împotriva ministrului Finanțelor

Chiar dacă se poate lăuda cu o carieră politică impresionantă, de-a lungul căreia a reușit să strângă o avere demnă de invidiat, Florin Cîțu are și motive de îngrijorare, întrucât există riscul să fie înlăturat din Guvernul Orban. Cel puțin așa susține Eugen Teodorovici, care anunță că PSD a depus deja o moțiune simplă în acest sens.

Susţin cu tărie depunerea unei moţiuni simple împotriva lui Vasile Cîţu şi împotriva austerităţii pe care o pregăteşte Guverul PNL! În acest sens, iată şi vestea bună: am propus colegilor mei din grupul PSD din Senatul României textul unei moţiuni simple împotriva lui Vasile Cîţu, intitulată «Guvernare PNL – numele tău este AUSTERITATE», depusă azi şi pe care o să o dezbatem şi o să o votăm cât mai curând în plenul Senatului”, a declarat fostul ministru.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×