Ludovic Orban, lămuriri suplimentare legate de cumularea pensiei cu salariul! „Nu e normal”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
08/12/2019, 11:55
Ludovic Orban, lămuriri suplimentare legate de cumularea pensiei cu salariul! „Nu e normal” GALERIE FOTO
Ludovic Orban nu este de acord cu cumularea pensiei și a salariului. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Ludovic Orban a venit cu lămuriri suplimentare legate de cumularea pensiei cu salariul! Premierul a confirmat intenția de a interzice acest lucru. Inițiativ a este una destul de controversată care vine în defavoarea românilor ieșiți la pensie.

Ludovic Orban, lămuriri suplimentare legate de cumularea pensiei cu salariul!

”Sunt de acord cu interzicerea cumulului salariului cu pensia. Nu e normal ca persoane care s-au pensionat şi beneficiază de pensie să beneficieze şi de un venit în sectorul public.

Vreau să fim foarte clari, aici este vorba de a nu permite ca cineva care s-a pensionat, şi este vorba de foarte mulţi care s-au pensionat la 40 şi ceva de ani din Poliţie sau din alte structuri şi care, după ce s-au pensionat şi au dobândit nişte pensii.

„Nu e normal”

Multe dintre ele peste media pensiilor, mai cumulează şi venituri în sectorul public. Aici este vorba de a nu permite ca persoane care s-au pensionat să poată să cumuleze simultan pensia cu un venit din sistemul public.

Dacă vor să lucreze în privat, nu avem absolut niciun fel de problemă, de asemenea, dacă vor să îşi continue activitatea, nici în privinţa acestei chestiuni nu avem nicio problemă.

Cu o singură condiţie, să aleagă venitul dobândit din salariu, dacă vor să lucreze”, a spus premierul. Pentru Ludovic Orban perpetuarea acestui sistem nu este normală. „Eu cred că administraţia are nevoie de o modernizare.

Administraţia are nevoie de oameni proaspeţi, cu o altă viziune, care să fie şcoliţi în sensul administraţiei care se face la nivel european, în secolul 21 şi, de asemenea, cred că o persoană care lucrează în serviciul public şi în administraţia publică trebuie să primească un venit din activitatea pe care o desfăşoară”, a afirmat el.

De altfel, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunţat că se lucrează la un proiect de lege referitor la pensionarii care sunt angajaţi în instituţii de stat. „Trebuie să existe existe o justă măsură pentru cei care, deşi au vârsta de a putea lucra, beneficiază de pensie, după care se angajează în sistemul public.

Are legătură cu justeţea unei măsuri faţă de o situaţie dată în care o persoană, deşi în plină formă de muncă, după ce primeşte pensia se angajează tot într-o instituţie publică, de unde vine concluzia că ea poate munci în continuare”, a declarat ministrul.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×