Florin Cîțu, premierul desemnat, prima declarație de presă: „Sper că, de data aceasta, PSD nu se va opune.” PNL anunță că va vota Guvernul Cîțu

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
26/02/2020, 21:10
Florin Cîțu, premierul desemnat, prima declarație de presă: „Sper că, de data aceasta, PSD nu se va opune.” PNL anunță că va vota Guvernul Cîțu
Florin Cîțu, premierul desemnat, a organizat o conferință de presă la Palatul Victoria, pentru a vorbi despre decizia lui Klaus Iohannis de a-i oferi sarcina de a forma un nou Guvern. Sursa foto: Inquam photos

Florin Cîțu, premierul desemnat, a organizat o conferință de presă la Palatul Victoria, pentru a vorbi despre decizia lui Klaus Iohannis de a-i oferi sarcina de a forma un nou Guvern.

Florin Cîțu a fost desemnat de Iohannis să formeze un nou Guvern

Cîțu a spus, în cadrul conferinței de presă, că îi mulțumește șefului statului pentru că l-a nominalizat pentru a forma un nou Executiv.

„Aș vrea să-i mulțumesc președintelui României, precum și domnului Ludovic Orban. În baza acestei desemnări voi avea discuții cu liderii parlamentari. Desemnarea mea este o garanție a continuității guvernării Partidului Național Liberal”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul desemnat a ținut să precizeze că va trimite, în cel mai scurt timp, lista cu miniștri propuși.

„În cel mai scurt timp voi trimite parlamentului lista cu propunerile de miniștri și spre că, de data aceasta, PSD nu se va mai opune”, a mai spus Cîțu în cadrul conferinței de presă.

PNL va vota Guvernul Cîțu

Ludovic Orban, premierul interimar, a declarat că îl susține pe premierul desemnat, iar PNL va vota Guvernul Cîțu în Parlament

„Voi fi alături de premierul desemnat în toți pașii următori care vor urma. Florin Cîțu este un liberal autentic, este ministrul Finanțelor, practic mâna dreaptă în Guvernul pe care l-am condus”, a declarat Ludovic Orban.

Klaus Iohannis a declarat, miercuri seară, că a decis să îl nominalizeze pe Florin Cîțu în funcția de premier al României.

Acest lucru nu a fost dorit de PSD, astfel că a trecut o moțiune de cenzură prin Parlament. Am vrut să deblochez repede situația creată, am desemnat un prim-ministru și PSD a vrut să terghiverseze… și atunci am intrat în riscul unui blocaj total în Parlament”, a prezentat Iohannis pe scurt contextul politic actual.

Drept urmare, pentru a se evita un blocaj, șeful statului a decis să facă o altă propunere de premier, în persoana actualului ministrul al Finanțelor, Florin Cîțu.

„Azi am decis să desemnez pentru poziția de prim-ministru pe domnul Florin Cîțu, care se va prezenta într-un timp scurt cu o echipă”, a spus Iohannis spre finalul conferinței de la Cotroceni.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×