Florin Cîțu, contră serioasă pentru Gabriela Firea! „Companiile municipale din București plătesc salarii și atât”. Acuze penale și de la un consilier general

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
23/01/2020, 11:24
Florin Cîțu, contră serioasă pentru Gabriela Firea! „Companiile municipale din București plătesc salarii și atât”. Acuze penale și de la un consilier general GALERIE FOTO
Ministrul Finantelor, Florin Citu o atacă din nou pe Gabriela Firea. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Florin Cîțu a lansat o nouă contră serioasă pentru Gabriela Firea! Actualul ministru al finanțelor spune că primarul general al Capitalei acoperă cheltuieli de personal foarte mari la companiile municipale.

Florin Cîțu, contră serioasă pentru Gabriela Firea!

De altfel, Cîțu a și prezentat o listă a acestor cheltuieli și adaugă că „se plătesc salarii și atât”. „Așa arată structura cheltuielilor companiilor administrate (căpușate?) de Gabriela Firea. Se plătesc salarii și atât. Pe românește SI NE CURI pentru PSD!!!”, a spus ministrul.

Ministrul Finanțelor spune că numai la Societatea de Transport, unde sunt peste 10.000 de angajaţi, cheltuielile de personal reprezintă 73% din buget. „Cum să mai faci şi investiţii sau reparaţii?”, afirmă Florin Cîțu.

Acuze penale și de la un consilier general

„Gabriela Firea și companiile ei! Am revenit cu detalii. În 2017 G.Firea a înființat 22 de companii. Astăzi sunt funcționale 18. Câți oameni lucrează în aceste companii? 4500 de persoane.

1500 doar la Compania Municipală Consolidari. Salariile? Evident mai mari ca în sectorul privat. Ajung la 7400 lei NET. Cu câți bani au fost capitalizate?

Mai clar, câți bani a luat G. Firea de la investiții pentru plata SINECURILOR? UN MILIARD de lei!!! Așa își bate joc G.Firea de banii românilor. Va urma!”, a mai scris Florin Cîțu pe o rețea de socializare

Acuze dure vin și de la Stelian Bujduveanu, consilier PNL. Acesta nu a ezitat și a transmis că este de natură penală ceea ce se întâmplă la Primăria Generală a Capitalei.

„În 2019, cheltuielile cu personalul au crescut, din 2016, de la 581 de milioane la 1,5 miliarde, de trei ori costul cu personalul. Dacă luăm în calcul salariu mediu brut pe 2020, care este de 5.429 de lei, în comparație cu ce există în aceste companii, vom vedea că banii sunt tocați strict pentru clientela și personalul de partid al PSD”, a declarat Bujduveanu.

„Așa merge atât de departe încât să spun că este de natură penală ce se întâmplă. Avem o decizie a instanțelor, care a arătat că hotărârea de înființare acestor copanii este nulă iar actuala administrație a continuat să le capitalizeze pe banii bucureștenilor.

Considerăm că ce se întâmplă de la pronunțarea instanței prin hotărârea definitivă a fost o acțiune ilegală perpetuată de tot aparatul Primăriei, în frunte cu doamna primar.

Nu pot fi aduse în legalitate, hotărârile au fost lovite de nulitate. Nulitatea este absolută și nu poate fi acoperită. Singura soluție este să fie radiate”, a mai spus consilierul general.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×