Florin Cîțu o acuză pe Gabriela Firea că a cheltuit banii Capitalei în scop electoral! Reacția edilului: „Am folosit bugetul pentru oameni”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
18/01/2020, 13:02
Florin Cîțu o acuză pe Gabriela Firea că a cheltuit banii Capitalei în scop electoral! Reacția edilului: „Am folosit bugetul pentru oameni”
Gabriela Firea, replică tranșantă pentru Florin Cîțu. Sursa foto: hepta.ro

Florin Cîțu a lansat un atac dur la adresa Gabrielei Firea, primarul Capitalei fiind acuzat că a „căpușat” întreg bugetul în scop electoral. În mesajul postat pe contul său de Facebook, ministrul Finanțelor Publice susține că acest lucru este demonstrat, printre altele, de triplarea cheltuielilor de personal.

Florin Cîțu, critici dure pentru Gabriela Firea: „Primar general incompetent și iresponsabil”

Bugetul PMB folosit de primarul general în scop electoral! Astăzi este un moment bun să aflați cum au fost cheltuiți banii dumneavoastră de Gabriela Firea. PMB a avut un buget anual în medie de 5.8 miliarde lei în perioada 2017-2019 versus 3.9 miliarde lei in 2016.

Problema este ce s-a întâmplat cu banii. S-a dus această diferență în investiții? Evident că NU. Să vă arăt cum se căpușează un buget în interes personal de un primar general incompetent și iresponsabil. Cheltuielile de personal au crescut de la 581.7 milioane lei în 2016 la 1.5 miliarde lei in 2019! Salariul mediu NET s-a triplat și este aproape dublu față de salariul mediu net din sectorul privat”, a scris Florin Cîțu.

Gabriela Firea, acuzată de „evoluția cheltuielilor cu asistența socială”. Primarul a făcut și un credit pentru plata subvenției la energie termică

Totodată, ministrul Finanțelor Publice o acuză pe Gabriela Firea că a majorat semnificativ cheltuielile pentru asistență socială, în condițiile în care aceasta este responsabilitatea primăriilor de sector. Primarului general i se impută și creditul făcut pentru a plăti subvenția la energie termică, deși suma necesară este prevăzută în bugetul de stat.

Celebrele companii înființate ilegal de primarul general și PSD plătesc DOAR salarii și atât- cheltuielile de personal reprezintă între 80% și 90% din totalul cheltuielilor. Dacă vă întrebați cum apar sinecurile în economie, aveți aici răspunsul.

Este clar că doar evoluția cheltuielilor de personal arată că primarul general a folosit banii primăriei în scop electoral. În 2019, PMB nu a mai avut bani să plătească subvenția pentru energie termică, deși o primește de la bugetul de stat

Astfel, la jumătatea anului trecut primarul general ne-a dat DOVADA supremă a incompetenței și iresponsabilității și s-a împrumutat 460 milioane lei pe 20 ani pentru a plăti subvenția pentru energie termică. Să fie mai clar, a îndatorat PMB pe 20 de ani pentru plata unor sume pe care le primește de la bugetul de stat oricum

Când plătești lunar 125.4 milioane doar salarii și 32 milioane asistență socială (față de 72 milioane și 4 milioane în 2016) este clar că nu mai ai bani și de subvenție. Acest dezastru se întâmplă în condițiile în care valoarea subvenției pentru energie termică a rămas aproape neschimbată

PMB a folosit aceeași formulă pe care au folosit-o guvernele PSD din ultimii trei ani. Nu există nicio diferența între Dragnea, Valcov, Teodorovici și Firea. Toți au folosit bugetele alimentate cu bani publici în interes personal și de partid”, a mai scris Florin Cîțu.

Reacția Gabrielei Firea: „Am folosit bugetul pentru oameni”

Gabriela Firea a dat aproape imediat o reacție. Primarul Capitalei a postat un mesaj pe Facebook în care se laudă cu realizări și susține că a lăsat fără finanțare firme căpușă „abonate” la bugetul municipalității, multe dintre acestea fiind „simpatizanți sau sponsori” ai PDL – PNL.

Nu mai petreceți, mâncați, beți și stați prin curent și praf, în birourile ministeriale! Mă sună presa de dimineață, să-mi ceară reacție cu privire la ce a zis vremelnicul șef peste Finanțele țării despre mine și Primăria Capitalei. Da, mă autodenunț: am folosit bugetul Capitalei pentru oameni – ceea ce dumnealui numește în scop electoral.

Da, recunosc: am alocat resurse cu nemiluita pentru spitale, cumpărarea de noi autobuze, ambulanțe, lărgirea de artere, modernizarea țevilor de termoficare, consolidarea clădirilor cu bulină, sprijin financiar pentru persoane cu dizabilități, femei însărcinate, nou născuți, familii monoparentale, tratamente FIV – proiecte în premieră -, recuperarea parcurilor, a spațiilor verzi, plus subvențiile la transport și energie termică etc.

Și da, am tăiat robinetul firmelor căpușă abonate ani de-a rândul la bugetul Capitalei – cele mai multe ale unor membri sau/și simpatizanți/ sponsori ai PDL-PNL. De asta țipă toți acum, în campanie! Vor din nou unul de-al lor la Primărie, să facă ce știu ei mai bine!

Mult pentru afacerile lor, puțin pentru cetățeni! Companiile municipale care sunt și rămân ale cetățenilor nu sunt bune, fac treaba de calitate și economii la buget! Să vină din nou căpușele lor, să se mufeze la banii bucureștenilor!

Tehnic, voi organiza o conferință de presă și voi răspunde punctual aberațiilor transmise de ministrul de finanțe – primul speculant pe curs al țării! Inclusiv cât avem cu toții de plătit, de pe urma împrumuturilor și a deciziilor controversate privind retrocedări în parcuri ale unor primari de dreapta! Așa de buni pentru bucureșteni, încât au lăsat în urma lor zero proiecte realizate dar sute de milioane de euro datorate. Va urma! Va fi cutremur politic!”, i-a transmis Gabriela Firea ministrului de Finanțe, prin intermediul aceleiași rețele de socializare.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×