Florin Căruntu, șef secție la Institutul Matei Balș, mesaj dur despre coronavirus! „Oricine se poate considera o țintă”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
24/03/2020, 18:46
Florin Căruntu, șef secție la Institutul Matei Balș, mesaj dur despre coronavirus! „Oricine se poate considera o țintă” GALERIE FOTO
Florin Căruntu, prezent în emisiunea lui Marius Tucă. Sursa foto - captură Marius Tucă Show

Florin Căruntu, șef secție la Institutul Matei Balș a avut un mesaj dur despre coronavirus! Acesta a explicat în emisiunea lui Marius Tucă faptul că oricine se poate considera o țintă și că virusul este unul deosebit de puternic.

Florin Căruntu, șef secție la Institutul Matei Balș, mesaj dur despre coronavirus!

„E un virus transferat de la animale la om, care a devenit patogen la om si care era un virus cunoscut de mult timp.

Era o familie de coronavirus. 25% din asa zisele raceli au fost date de coronavirusuri. Pacatul acestui virus e ca este foarte contagios. Se pare ca e de 10 ori mai contagios decat virusul gripal. E mai bine adaptat.

„Oricine se poate considera o țintă”

Se localizeaza undeva la nivelul laringelui; inainte de a cobora in plamani. El afecteaza caile respiratorii. Plamanul e organul cel mai afectat”, a spus Căruntu

„Este greu sa spun de unde are o rezistenta asa de mare pe suprafete, sunt studii care incearca sa demonstreze viabilitatea lui pe perioade si mai lungi. Din ce am am vazut, din recomandarile noastre, el traieste pana la 12 ore pe metal, pe plastic.

Mai putin pe haine. A capatat o mutatie. A devenit virulent pentru om. Odata contractat, evolutia n-avem de unde sa stim cum va fi. Oamenii odata infectati trebuie evaluati, sunt multi oameni care l-au perceput ca pe o raceala usoara. In acest caz de coronavirus doar 5% dintre pacienti fac forme grele”, a mai transmis doctorul

„Ne poate afecta pe toti. La gripa avem doua avantaje imense: vaccinarea si exista tratament specific. Pe cand aici deocamdata suntem la inceput. Suntem luati prin surprindere. Insasi faptul ca oamenii sunt pusi sa nu mai mearga la munca, sa aiba griji economice, de sanatate.

Atunci evident ca fiecare se poate considera o tinta. Masurile evident ca trebuie sa fie mai drastice si ferme. E aceasta ingrijorare economica, insa pentru personalul medical prima priortate e sa ne mentinem in viata. Ce o sa facem ulterior o sa vedem. Toate tarile au luat masuri.

Foarte probabil să depășească 200 de mii. Poate chiar si mai multi.Pe langa cei diagnosticati trebuie sa ne gandim si la foarte multi nediagnosticati”, a mai zis doctorul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×