China, în stare de alertă. Un om a murit de hantavirus. Alţi 32 sunt suspecţi de infecţie

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
24/03/2020, 18:17
China, în stare de alertă.  Un om a murit de hantavirus. Alţi 32 sunt suspecţi de infecţie
Un virus asemănător cu coronavirusul a omorît un om în China. Sursa foto: telegrafonline.ro

China este în stare de alertă după ce un bărbat a fost găsit mort, iar moartea bărbatului a survenit din cauza unui virus denumit hantavirus.

Hantavirusul a făcut o victimă în China

Autorităţile din China sunt în alertă maximă după ce au găsit un cadavru ale cărui teste au ieşit pozitive pentru hantavirus, un virus asemănător cu COVID-19.

Barbatul din provincia Yunnan se deplasa în provincia Shandong pentru a munci, într-un autobuz care fusese închiriat. În acelasi mijloc de transport se mai aflau înca 32 de persoane. Toate acestea au fost testate pentru hantavirus.

Un bărbat infectat cu hantavirus s-a vindecat după 52 de săptămâni de spitalizare

Conform Centrului de Control si Preventie a Bolilor, hantavirusul face parte din familia virusurilor  care se propagă din cauza rozătoarelor şi produc anumite boli oamenilor.

Virusul nu se ia pe calea aerului. Acesta poate fi luat daca persoanele intră în contact cu urină, materii fecale sau saliva rozatoarelor. De asemenea, cine este muşcat de o gazdă poate fi infectat cu hantavirus, potrivit newsweek.com.

Un bărbat de 28 de ani din Anglia a fost infectat cu hantavirus în anul 2012. A fost internat după 4 zile de febră. În plus, bărbatul vomita şi avea dureri de cap puternice. Acesta s-a făcut bine după ce a stat în spital nu mai puţin de 52 de săptămâni.

Simptomele hentavirusului sunt: dureri de cap, febra, frisoane, dureri de corp, greaţă şi vomă, dureri abdominale, iritaţie, tuse seacă urmata de dificultati de respiraţie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×