Angela Merkel, în carantină! Cancelarul a intrat în contact cu un doctor care avea virusul

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
22/03/2020, 20:12
Angela Merkel, în carantină! Cancelarul a intrat în contact cu un doctor care avea virusul GALERIE FOTO
Angela Merkel intră în carantină imediat. Sursa foto - hepta.ro

Angela Merkel intră în carantină, după ce cancelarul Germaniei a discutat de curând cu doctorul ei personal. Medicul a fost între timp testat pozitiv cu coronavirus. Purtătorul de cuvânt al lui Merkel, Steffen Seibert a avut și un mesaj despre activitatea pe care o va face în continuare cancelarul.

Angela Merkel, în carantină!

„Chiar și în carantină, perioadă în care va sta în casa ei, Cancelarul o să-și continue munca de zi cu zi”, a transmis acesta.

De altfel, în urmă cu doar câteva zile, cancelarul german Angela Merkel a avertizat că până la 70% din populaţie ar putea fi infectată cu noul coronavirus care se răspândeşte la nivel global.

Cancelarul a intrat în contact cu un doctor care avea virusul

„Când virusul există deja, populaţia nu mai are imunitate şi nu există terapie, atunci 60 – 70% din aceasta va fi infectată”, a declarat Merkel

„Procesul trebuie să aibă grijă să nu suprasolicite sistemul de sănătate prin încetinirea răspândirii virusului”, a adăugat aceasta.

Trebuie specificat că Germania intenţionează să adopte un plan de ajutorare economică – fără precedent de la al Doilea Război Mondial – în lupta împotriva noului coronavirus, descuindu-şi în acest sens toate încuietorile bugetare

Potrivit unui proiect de lege, după care AFP scrie că şi-a procurat o copie, Guvernul prevede să pună la dispoziţie un total de 822 de miliarde de euro ca împrumuturi, cu scopul de a ajuta întreprinderile şi salariaţii să facă faţă consecinţelor economice ale pandemiei.

Dată fiind ”situaţia de urgenţă excepţională” din Germania, Guvernul Angelei Merkel a hotărât de asemenea, în vederea ajutării finanţării măsurilor, să împrumute bani – ceea ce nu s-a mai întâmplat în această ţară din 2013.

Din 2013, Germnia, prima economie europeană, foarte strictă în privinţa ortodoxiei bugetare, a obţinut mereu excedente.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×