Angela Merkel intră în carantină, după ce cancelarul Germaniei a discutat de curând cu doctorul ei personal. Medicul a fost între timp testat pozitiv cu coronavirus. Purtătorul de cuvânt al lui Merkel, Steffen Seibert a avut și un mesaj despre activitatea pe care o va face în continuare cancelarul.
Angela Merkel, în carantină!
„Chiar și în carantină, perioadă în care va sta în casa ei, Cancelarul o să-și continue munca de zi cu zi”, a transmis acesta.
De altfel, în urmă cu doar câteva zile, cancelarul german Angela Merkel a avertizat că până la 70% din populaţie ar putea fi infectată cu noul coronavirus care se răspândeşte la nivel global.
Cancelarul a intrat în contact cu un doctor care avea virusul
„Când virusul există deja, populaţia nu mai are imunitate şi nu există terapie, atunci 60 – 70% din aceasta va fi infectată”, a declarat Merkel
„Procesul trebuie să aibă grijă să nu suprasolicite sistemul de sănătate prin încetinirea răspândirii virusului”, a adăugat aceasta.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
Trebuie specificat că Germania intenţionează să adopte un plan de ajutorare economică – fără precedent de la al Doilea Război Mondial – în lupta împotriva noului coronavirus, descuindu-şi în acest sens toate încuietorile bugetare
Potrivit unui proiect de lege, după care AFP scrie că şi-a procurat o copie, Guvernul prevede să pună la dispoziţie un total de 822 de miliarde de euro ca împrumuturi, cu scopul de a ajuta întreprinderile şi salariaţii să facă faţă consecinţelor economice ale pandemiei.
Dată fiind ”situaţia de urgenţă excepţională” din Germania, Guvernul Angelei Merkel a hotărât de asemenea, în vederea ajutării finanţării măsurilor, să împrumute bani – ceea ce nu s-a mai întâmplat în această ţară din 2013.
Din 2013, Germnia, prima economie europeană, foarte strictă în privinţa ortodoxiei bugetare, a obţinut mereu excedente.