Placido Domingo are coronavirus! Mesajul artisului: „Am avut simptome de febră și tuse”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
22/03/2020, 19:41
Placido Domingo are coronavirus! Mesajul artisului: „Am avut simptome de febră și tuse” GALERIE FOTO
Placido Domingo a fost confirmat cu coronavirus. Sursa foto - hepta.ro

Placido Domingo are coronavirus! Acesta este anunțul care a cutremurat întreaga lume. Chiar cântăreţul de operă a fost cel care a anunţat, pe o rețea de socialziare, că a fost testat pozitiv şi se află în izolare.

Placido Domingo are coronavirus!

„Cred că este datoria mea morală să vă anunţ că am fost testat pozitiv pentru COVID19, coronavirus.

Eu şi familia mea suntem cu toţii în izolare, atât timp cât este va fi necesar din punct de vedere medical.

„Am avut simptome de febră și tuse”

În prezent, suntem cu toţii bine, dar am avut simptome de febră şi tuse, deci am decis să fiu testat şi rezultatele au fost pozitive” , a scris cântăreţul.

Mai mult de atât, Placido Domingo, care are vârsta de 79 de ani, nu a ezitat și i-a rugat pe oameni să fie atenţi, să urmeze îndrumările, să se spele frecvent pe mâini şi să păstreze distanţa faţă de ceilalţi.

Coronavirusul nu este singura problemă pe care a avut-o tenorul în ultima perioadă. Acesta a demisionat la începutul lunii octombrie 2019 din funcţia de director general al Operei din Los Angeles pe care o deţinea din 2003, în urma acuzaţiilor de hărţuire sexuală.

Acesta nu o să mai cânte nici în mai multe reprezentaţii ale operei „Don Carlo”, prevăzute pentru luna iulie la Royal Opera House din Londra. „Royal Opera House şi Placido Domingo au decis de comun acord ca artistul să se retragă din reprezentaţiile ce urmează cu „Don Carlo”, prevăzute pentru iulie 2020″, se arată într-un comunicat al instituţiei britanice, precizând că „nu a primit nicio plângere” referitoare la colaborarea lor.

Artistul în vârstă de 79 de ani este acuzat de hărţuire sexuală de 27 de femei din Statele Unite. El le-a cerut iertare la sfârşitul lui februarie, precizând două zile mai târziu că respinge totuşi acuzaţiile care-l vizează.

De atunci, ministerul spaniol al Culturii a luat decizia de a anula participarea artistului la reprezentaţii în mai la Teatrul Naţional Zarzuela, „în semn de solidaritate cu femeile afectate” în cazul de hărţuire.  Domingo a renunţat să mai cânte și în „La Traviata” de la Teatrul Regal din Madrid.

„De altfel, mă voi retrage din reprezentaţii ale teatrelor şi companiilor care ar avea dificultăţi în a-şi asuma aceste angajamente”, a precizat el într-un comunicat.

Repertoriul lui Plácido Domingo cuprinde 150 de roluri, cu peste 4.000 de reprezentaţii, vocea sa apare pe mai mult de 100 de înregistrări – opere, arii şi duete – şi a primit până în prezent 12 premii Grammy.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×