Google se implică în bătălia contra COVID-19. Ce se va întâmpla când un utilizator va căuta date despre coronavirus

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
22/03/2020, 20:08
Google se implică în bătălia contra COVID-19. Ce se va întâmpla când un utilizator va căuta date despre coronavirus
Măsuri luate de Google în lupta cu coronavirus

Google te trimite la doctor dacă încercă să cauți informații despre coronavirus. Un nou algoritm al celui mai cunoscut motor de căutare din lume încearcă să responsabilizeze oamenii în cazul în care au coronavirus.

Google se implică în lupta contra COVID-19

Conform Daily Mail, Google se implică în lupta contra COVID-19. Astfel, utilizatorii care caută informații medicale sau adrese de spitale din zonă vor fi avertizați de Google înainte de a merge mai departe.

Concret, Google îi va notifica pe oameni să sune la spital, însă în același timp informația va ajunge la site-ul oficial dedicat combaterii coronavirus, deținut de CDC (Centrul Pentru Prevenție și Control).

Google se implică în lupta cu COVID-19
Google se implică în lupta cu COVID-19

De asemenea, Google promovează un banner prin care oamenii pot să afle toate informațiile necesare despre coronavirus. Momentan, serviciul va fi disponibil utilizatorilor din SUA, însă cel mai probabil va fi extins la nivelul întregii planete.

Cei de la Google speră astfel să responsabilizeze oamenii și să scadă numărul de îmbolnăviri, în condițiile în care unii oameni în necunonștință de cauză s-ar putea prezenta la spital cu coronavirus și ar transmite mai departe boala.

„Avem un parteneriat cu guvernul SUA pentru a crea un site dedicat COVID-19, dedicat educației, prevenției. Oamenii vor găsi acolo cele mai bune practici și link-uri spre site-uri relevante”, a explicat Sundar Pichai, CEO al Google.

Situația în SUA se schimbă dramatic, nu mai puțin de 8000 de cazuri noi fiind înregistrate în ultimele 24 de ore. Coronavirus câștigă teren rapid în rândul americanilor, însă Donald Trump e optimist că specialiștii săi vor reuși să identifice un medicament sau să descopere un vaccin în timp record.

În New York, guvernatorul statului a avertizat că în cel mult 45 de zile spitalele vor avea nevoie de cel puțin 100.000 de paturi pentru a face față pandemiei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×