Avertismentul Organizației Mondiale a Sănătății: „Pericolul este ca boala să reapară”

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
22/03/2020, 19:14
Avertismentul Organizației Mondiale a Sănătății: „Pericolul este ca boala să reapară”
OMS avertizează: „Boala poate să reapară”

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că pandemia nu poate fi învinsă prin simpla închidere a orașelor. Potrivit BBC News, specialiștii consideră că boala „poate să revină oricând”.

Avertismentul Organizației Mondiale a Sănătății

Coronavirusul este cea mai gravă criză de sănătate din ultimul secol, după cum recunoștea președintele francez Emmanuel Macron. În aceste condiții, liderii lumii au fost nevoiți să ia o decizie în modul în care omenirea va lupta cu acest „inamic invizibil”.

Majoritatea țărilor civilizate au ales calea izolării și a carantinei la scară largă. Mai mult, societatea pare dispusă să se oprească din orice activitate până când virusul va fi învins. Cu toate acestea, specialiștii de la OMS avertizează că închiderea orașelor nu va rezolva problema pe termen lung.

Mike Ryan, directorul Programului de Urgenţe Medicale al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) crede că măsurile ar trebui gândite pentru a împiedica reapariția virusului.

Trebuie să ne concentrăm cu adevărat pe depistarea celor care sunt bolnavi, a celor care au virusul, trebuie să îi izolăm, să le găsim contactele şi să le izolăm.

Pericolul cu aceste măsuri de blocare a deplasărilor este că dacă nu sunt impuse acum măsuri puternice de sănătate publică, după ce vor fi anulate restricţiile de deplasare şi blocajele, pericolul este ca boala să reapară”, a declarat Ryan pentru BBC.

Momentan, singura măsură cerută cu insistență de către cei de la OMS este testarea la scară largă a populației.

În Italia, cea mai afectată țară din Europa de coronavirus, cazurile au atins aproape borna de 60.000. Numărul morților a trecut deja de 5.000. Spania, Iran și SUA sunt restul țărilor unde cifrele sunt alarmante, însă Germania și Franța au și ele motive serioase de îngrijorare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×