Florin Busuioc a fost operat de un medic rezident șomer

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
07/11/2018, 11:32
Florin Busuioc a fost operat de un medic rezident șomer
Eugen Țieranu, medicul rezident care a venit de acasă pentru a-l opera pe Florin Busuioc

Busu a fost operat în seara de marți, 6 octombrie, de un medic rezident. Infarctul suferit de actor a venit după ce acesta a acuzat stări de rău, nu a mai putut respira, apoi s-a prăbușit la pământ. Prezentatorul rubricii de meteo a ajuns de urgență pe mâna medicilor aflați în ambulanța care a venit după apelul făcut de colegii de la Filarmonica din Craiova, unde ținea spectacolul de teatru.

Șase apeluri s-au dat fără încetare, iar starea lui Busu, vizibil precară, i-a făcut pe medici să stabilească faptul că este nevoie urgentă de o operație.  „Operaţia a fost o reuşită, i s-a montat un stent şi acum pacientul este în afara oricărui pericol. În legătură cu celelalte detalii, familia nu îmi permite să dau nicio declaraţie. Important este, însă, că totul s-a terminat cu bine”, a declarat Corina Geormăneanu pentru Mediafax.

Florin Busuioc, operat de urgență de un medic rezident: „Transferul la Bucureşti este riscant”

Busu a suferit un infarct miocardic în seara de marți, în jurul orei 21:30, chiar la finele spectacolului de la Filarmonica din Craiova. În urma a șase apeluri la 112, o ambulanță SMURD a venit la fața locului pentru a-i acorda îngrijiri prezentatorului. Medicii au stabilit că Busu trebuie operat de urgență, după ce a fost adus la Terapie Intensivă, la Spitalul Județean din Craiova.

Condițiile nefavorabile erau un risc prea mare, așa că s-a decis ca Florin Busuioc să nu fie transferat încă la București. Din păcate, în seara de marți, doctorul Octavian Istrăoaie nu a răspuns la telefon, urmând ca după ceva timp chiar să-și și închidă mobilul, așa că singura opțiune a lui Florin Busuioc a fost un medic rezident.  „Nu este conştient. Transferul la Bucureşti este riscant”, a fost declarația medicului rezident. Protocolul cerea ca medicii să poată opera doar cu acordul doctorului Istrătoaie, însă managerul Spitalului a cerut operația de urgență, asumându-și nerespectarea regurilor instituției.

Eugen Ţieranu şi Paul Traşcă, cei care l-au operat pe Busu la Craiova
Eugen Ţieranu şi Paul Traşcă, cei care l-au operat pe Busu la Craiova

 Doi medici tineri, Eugen Țieranu și Paul Trașcă au fost alături de Emilia Goanță în sala de operații. Stentul implantat a fost înfăptuit de tânărul medic, în vârstă de 30 de ani, Eugen Țieranu. Din nefericir, Țieranu este în ultimul an la rezidențiat, iar din ianuarie anul viitor, se va putea numi oficial șomer, pentru că solicitarea sa de angazare a fost refuzată de către Clinica de cardiologie din Craiova.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×