Fenomen meteo spectaculos, în Anglia. Un fotograf a surprins un înger pe cer

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
17/02/2020, 08:49
Fenomen meteo spectaculos, în Anglia. Un fotograf a surprins un înger pe cer
Fenomen meteo spectaculos pe cerul din Marea Britanie surprins de un fotograf. Sursa foto: thesun.co.uk

Un fotograf de origine britanică a observat pe cer o imagine care seamănă izbitor de mult cu un înger. Imaginea formată din curcubeu și umbra fotografiul a făcut înconjurul lumii, iar oamenii au rămas uimiți de acest „spectru de lumină”.

Imagine incredibilă pe cer, în Anglia. Un fotograf a surprins un înger

Natura și fenomenele meteo continuă să se fascineze. Același lucru s-a întâmplat pe o câmpie din Parcul Național District Peak din Derbyshire, Anglia, unde un fotograf care se plimba a observat o imagine spectaculoasă pe cer care seamănă izbitor de mult cu un înger. Fenomenul meteorologic necesită vreme cețoasă și o umbră.

Lee Howdle a făcut mai multe fotografii și a explicat că umbra sa arăta enorm fiind încadrată într-un curcubeu circular. Fotograful a mărturisit că este pentru prima dată când vede un asemenea spectacol pe cer și a rămas plăcut surprins de această descoperire. 

„Umbra mea arăta imens. Era în acest curcubeu circular. Am făcut câteva fotografii cu ea și am continuat să mă plimb. Era ca un înger pe cer deasupra dealurilor, era magic”, a mărturisit fotograful britanic, relatează thesun.co.uk

Fenomenul meteo primele cele mai „ciudate”

Howdle a mai precizat că a citit pe Internet despre acest fenomen meteo, dar nu se aștepta să-l și vadă. Fotograful a mai adăugat că imaginea care s-a format din umbra sa și curcubeul circular s-a putut observa foarte bine având undeva în jur de 1 kilometru. 

Este cu adevărat uimitor și mă simt foarte binecuvântat că am surprins un astfel de moment magic”, a mai adăugat fotograful. 

Oficiul național meteo din Marea Britanie a explicat pe site-ul său că acest fenomen se umește „efect de spectru Brocken” și apare pe lista „primelor zece condiții meteo cele mai înspăimântătoare”. 

„Acest efect este produs atunci când un observator stă deasupra suprafeței superioare a unui nor – pe un munte sau pe un sol înalt – cu Soarele în spatele lor. Când își văd umbra, lumina se reflectă înapoi, astfel încât o glorie circulară înfricoșătoare apare în jurul punctului direct vizavi de Soare”, au explicat specialiștii. 

De asemenea, experții în fenomene meteo spectaculoase din Marea Britanie au mai adăugat că această imagine se poate observa doar atunci când spectatorii se află la înălțime, așa cum a fost Lee Howdle pe dealul Mam Tor din zona High Peak a Parcului Național. 




	                        
                        
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×