Măsură fără precedent luată de Administrația Domeniului Public (ADP) Oradea. Autoritățile locale îi roagă pe toți participanții la slujbele de înhumare din Cimitirul Municipal Rulikoswki să renunțe la tradiționalele coroane de flori, pentru a preveni răspândirea COVID-19.
Fără coroane de flori la înmormântare
Noua măsură a fost anunțată de ADP Oradea prin intermediul unui comunicat de presă. Totodată, ADP Oradea roagă oamenii să nu participe în număr mare la înmormântare, anunță Mediafax.
„În vederea răspândirii COVID-19, Administrația Domeniului Public Oradea (ADP) recomandă ca la slujbele de înhumare din Cimitirul Municipal Rulikowski să participe doar membrii familiei și rudele apropiate.
Cei care participă la slujbele de înmormântare sunt sfătuiți să nu mai aducă coroane de flori, care pot fi o posibilă sursă de răspândire a COVID-19.
Programul nu a fost modiciat la Cimitirul Municipal Rulikowski, însă au fost luate măsuri de prevenție, menite să stopeze răspândirea noului virus”, au transmis reprezentanții ADP, care au menționat că distanța minimă dintre participanții la înhumare trebuie să fie minimum 1.5 metri.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
De asemenea, publicul nu va mai avea acces în incinta birourilor din cadrul Administrației Cimitirului, lucru confirmat de Liviu Andrica, directorul ADP: „Pentru programarea înmormântărilor a fost amenajat un birou cu deschidere la exterior, prin intermediul căruia sunt preluate documentele de la cetățeni și predate mai departe pentru prelucrare și programare”.
Înmormântarea în vremuri de pandemie, o dramă
Înmomântarea este o dramă, indiferent de momentul în care are loc, însă în vremuri de pandemie se vor lua anumite măsuri de excepție menite să protejeze oamenii sănătoși.
Conform ordinului Ministerului Sănătății, publicat vineri seară în Monitorul Oficial, în cazul unui deces în urma infecției cu coronavirus, înmorâmntarea se va face în cel mai scurt timp posibil.
Persoana decedată va fi așezată într-un sac impermeabil dublu închis și va fi pulverizat cu produse biocide de tip TP22. Două persoane din familie vor participa la identificarea rudei decedate, după care sicriul va fi sigilat și nu va mai putea fi deschis.
- 158 de cazuri de coronavirus au fost înregistrate în România