Este adevărat! Dacă nu îți postezi viața pe reșelele de socializare ești mai fericit! Este demonstrat că îndrăgostiții care arată internauților cât mai puține despre ei și viața lor sunt mult mai fericiți, liniștiți și relaxați. Societatea din ziua de astăzi este creată pe baza celei mai mari chestuiti inventate, internetul, extrem de important pentru tinerii zilelor noastre.
Din păcate, tot el a încpeut să afecteze extrem de mult relațiile pe care le avem cu familia sau prietenii, uitând de realitate. Totul se explică prin faptul că dacă alegi să postezi ceva pe internet ești implicit forțat să te gândești la ceea ce vor spune oamenii. În acest context, ești constrâns să faci sau să spui ceva ce vor alții.
Faci asta zi de zi pe Facebook! La ce obicei trebuie să renunți
Internetul a pus stăpânire pe emoții, astfel că este demonstrat faptul că ești mai fericit dacă alegi să nu împărtășești orice lucru cu prietenii de pe rețelelel de socializare. Nenumărat persoane au afirmat faptul că după ce au renunțat ușor la internet și la obiceiurile din online au devenit mai relaxate și mai acaparate de ceea ce dein în viața reală. „Cu ajutorul locului meu de muncă ajung să postez pe internet foarte mult, dat tot așa ajung să aud ce se întâmplă de fapt în spatele relațiilor care par altfel în mediul online.
Cum mă uit pe pagina mea de Facebook, toată lumea pare că fie fericită, dar, în realitate, totul este exact opusul. Deseori vine de la oamenii care postează cel mai mult. Like-urile și comentariile la o fotografie sau orice altceva nu te ajută să validezi credințele, principiile sau ideile tale, nu te ajută la nimic. Ce vor spune alți oameni despre tine nu contează. Cuplurile se fotografiază, apoi pun pozele pe rețelele de socializare și în loc să stea cu partenerul, așteaptă cu nerăbdare să vadă cine le apreciază pozele.”
10 efecte ale mediului online asupra utilizatorilor- pro și contra
- Securitatea datelor
- Micșorarea distanțelor
- Cosumă mult timp
- Își afectează vederea
- Te îngrașă
- Îțoi poate afectacoloana vertebrală
- Ne face introvertiți
- Te informează
- Îți poate dezvolta creativitatea
Medicul, despre avantajele și dezavantajele folosirii rețelelor de socializare
„Pacienţii nu obişnuiesc să consulte publicaţiile medicale consacrate în momentul în care se confruntă cu o problemă medicală, iar informaţiile disponibile în mediul online nu sunt întotdeauna cele mai bune. Cu un simplu „scroll”, avem acces la ceea ce citesc pacienţii noştri. În ultimul deceniu, aceştia au început să aibă un rol mult mai activ în ceea ce priveşte actul medical.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
Astfel, în absenţa informaţiilor create de medici – fie că sunt bloguri profesionale, lucrări open access, cursuri online sau orice altă platformă, pacienţii pot cădea foarte uşor în capcana pseudoştiinţei, cu efecte uneori fatale, iar schimbarea acestei situaţii stă, la propriu, în mâinile noastre. Reţelele sociale promovează un model de interacţiune centrată pe pacient, în care comunicarea între comunităţile online, profesioniştii din sănătate şi pacienţi se face prin mijloace moderne, transparente şi rapide.”