Fabrica de Nutella, închisă de producătorul Ferrero! Motivul, apariţia unei bacterii

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
22/02/2019, 10:14
Fabrica de Nutella, închisă de producătorul Ferrero! Motivul, apariţia unei bacterii GALERIE FOTO
Cea mai mare fabrica de Nutella din lume a fost inchisa temporar

Cea mai mare fabrică de Nutella din lume, aflată în Franţa, şi-a suspendat temporar activitatea, din cauza unei probleme de calitate. Se pare că întreaga producție ar fi fost oprită din cauza unei bacterii, care ar fi fost descoperită într-unul dintre ingredientele de fabricare pentru Nutella şi Kinder Bueno.

Producătorul Ferrero a transmis că a descoperit un produs care nu corespunde standardelor de calitate ale companiei, dar a dat asigurări că produsele aflate în acest moment pe piaţă nu sunt afectate. Este în desfăşurare o anchetă, ale cărei rezultate vor fi disponibile la sfârşitul săptămânii.

Fabrica de Nutella din Franța produce un sfert din producția mondială

La uzina Ferrero din Franţa sunt produse şase sute de mii de borcane de Nutella în fiecare zi, un sfert din producţia mondială. Potrivit statisticilor, Nutella este unul dintre cele mai cumparate produse din Franta.

Acest produs a mai ajuns în atenția autorităților, la începutul anului 2018, în urma unor reduceri masive, care i-au învrăjbit pe francezi prin magazine. Cumpărătorii s-au luat la bătaie în supermarketuri pentru a prinde Nutella la un preț mai mic.

fabrica Nutella inchisa
Fabrica Nutella a fost inchisa dupa ce s-a descoperit o bacterie

Mii de oameni s-au imbrancit, în supermarketurile din Franța, pe fondul unei promoții la crema de ciocolată tartinabila Nutella, relateaza site-ul publicatiei The Guardian. Lanțul de supermarketuri Intermarche a oferit un discount de 70% pentru un borcan de 950 de grame de Nutella, scăzând prețul de la 4,5 euro la 1,4 euro. Politia a intervenit in mai multe centre comerciale, in conditiile in care unii cumparatori s-au implicat in altercații, intre ei sau cu angajații supermarketurilor.

Oamenii s-au bătut pe Nutella

In majoritatea supermarketurilor, rafturile cu produse Nutella au fost golite in 10-15 minute. Potrivit retailerilor, joi si vineri a fost vanduta cantitatea de Nutella comercializata in mod normal in trei luni. Parisien.

Compania Nutella a transmis atunci că regretă „consecintele promotiei”, precizand ca decizia a fost luată exclusiv de către lanțul de supermarketuri Intermarche. Totodata, Intermarche și-a cerut scuze pentru „evenimente dezagreabile suferite de catre clienti”, motivând că nu se așteptau la un asemenea impact al ofertei.

Sophie Chevalier, antropolog francez și specialist în comportamentul cumpărătorilor, susține că scenele au fost incredibile pentru Franța. „Este ceva neobisnuit in Franta, cu exceptia momentelor in care exista o promotie cu adevarat deosebita. In rest, astfel de imagini sunt vazute in tarile in curs de dezvoltare sau care se confrunta cu o criza constanta privind produse alimentare de baza. Ar fi aceeasi reactie in cazul borcanelor cu muraturi? Cu siguranta ca nu. Cred ca situatia poate fi explicata prin natura produsului. Nutella este o placere pura pentru copii si in momentul in care o vinzi la un pret de chilipir este evident ca vei atrage foarte multi clienti”, a declarat Chevalier pentru publicatia Le Parisien.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×