UPDATE- Explozie puternică în Polonia, soldată cu 8 morți. Intervenție în forță a autorităților

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
05/12/2019, 14:42
UPDATE- Explozie puternică în Polonia, soldată cu 8 morți. Intervenție în forță a autorităților
Explozie puternică la o stațiune de schi din Polonia. Sursa foto: deschide.md

O explozie puternică de gaz s-a produs miercuri seara la o casă din Szczyrk, stațiune de schi situată în partea de sud a Poloniei, provocând moartea a patru persoane, anunță autoritățile din statul vecin. Totodată, potrivit informațiilor apărute până la ora redactării acestei știri, alte patru victime au fost date dispărute.

UPDATE: Bilanțul victimelor a crescut. Opt persoane și-au pierdut viața în urma tragediei, potrivit ultimelor informații transmise de autoritățile poloneze. Printre acestea se află și patru copii. „A fost o operațiune foarte dificilă. Nu îmi amintesc să mai fi fost un număr atât de mare de decese după o explozie provocată de o scurgere de gaze„, a declarat Jacek Kleszczewski, oficial de rang înalt din cadrul serviciului de pompieri.

Printre persoanele decedate se află și un copil

Ajuns la fața locului, guvernatorul provincial (voievod) al Sileziei, Jaroslaw Wieczorek, le-a declarat jurnaliștilor că în casa distrusă complet în urma tragicului eveniment se aflau opt persoane, printre care și un copil. Din păcate, micuțul se numără printre cele patru victime pentru care medicii nu au mai putut face nimic.

Până la orele dimineții, cel puțin o sută de pompieri căutau  în continuare supravieţuitori printre rămăşiţele arse, explozia fiind, evident, însoţită de un mare incendiu. Pentru moment, nu se cunoaște dacă există victime prinse printre dărămături.

Agenţia locală a distribuitorului de gaz PSG a precizat că deflagrația a fost precedată de o scădere a presiunii într-o conductă de gaz. Cel mai probabil, aceasta a fost spartă accidental în timpul unor lucrări din apropiere, desfăşurate de o companie specializată în canalizare.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×