Explozie în lumea afacerilor! Grupul Superbet, în top 10 cele mai valoroase companii românești! Superbet, umăr la umăr cu colosul Digi!

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
29/11/2019, 12:50
Explozie în lumea afacerilor! Grupul Superbet, în top 10 cele mai valoroase companii românești! Superbet, umăr la umăr cu colosul Digi! GALERIE FOTO
SuperBet, urcare spectaculoasă în topul afacerilor românești. Sursa foto - facebook

Explozie în lumea afacerilor din România acolo unde grupul Superbet a avut un an 2019 absolut spectaculos. Acesta a urcat în topul celor mai valoroase companii din țară, clasament alcătuit de cei de la zf.ro.

Spre deosebire de anul trecut, grupul a săltat poziții importante și a intrat în primele 10 afaceri din România reușind să depășească nume grele, dar mai ales consolidate pe piață. Astfel, grupul Catena, Romaqua Group și Fan Courier au fost lăsate în spate de evoluția celor de la Superbet.

Superbet, 3,330 miliarde de lei, valoare de piață

Mai mult de atât, compania care este poziționată în industria pariurilor sportive și a jocurilor de noroc, este considerată aproape la fel de bună ca RCS&RDS Digi Communications, un adevărat raportor pe piața internă a afacerilor.

Nu mai puțin de 3,330 miliarde de lei este valoarea în acest moment a celor de la Superbet, în condițiile în care colosul Digi este cotat la 3,380 de miliarde de lei, diferența dintre cele două fiind una minusculă.

Superbet a intrat direct pe locul 7 în clasamentul celor mai valoroase companii, în timp ce Digi este cu o poziție mai sus. Altex și grupul Bitdifender, ocupă locurile 5, respectiv 4, în timp ce podiumul este format din jucători uriași. Dedeman e pe 3 cu o valoare, atenție, de 9,826 miliarde de lei.

Locul 2 este ocupat de Banca Transilvania, pentru ca regină să fie UiPath, o companie de IT care a avut o creștere de 151 la sută față de anul trecut și a ajuns la 29,822 miliarde de lei.

Explozie în lumea afacerilor din România! SuperBet
Clasamentul afacerilor românești alcătuit de Ziarul Financiar. Sursa foto – zf.ro

Grupul Superbet, locul 7 în topul celor mai valoroase companii!

De menționat că cele mai valoroase 10 afaceri an­tre­prenoriale româneşti sunt eva­luate la un pas de 75 miliarde lei în 2019, cu circa 50% mai mult decât în anul anterior, conform calculelor facute de sursa citată. Pragul de intrare în top 10 este de aproape 450 de milioane de euro (2,1 mld. lei).

Prin comparaţie, în 2018, ocupantul locului 10 era evaluat la 1,1 mld. lei, aproape la jumătate. Astfel, cifrele arată că businessul românesc antreprenorial devine tot mai valoros, motiv pentru care tot mai multe afaceri intră şi în prima ligă a economiei româneşti.

Mai mult de atât, multe dintre aceste companii intră și pe radarele fondurilor de investiţii gigant, cele care cumpără pachete minoritare sau – uneori – achiziţionează întregul business.

Fondat în 2008, grupul Superbet operează o rețea de aproape 1.300 de agenții și are peste 3.500 de angajați.Grupul Superbet deține Tech Hubs în 6 țări (Anglia, Croația, Slovacia, Austria, Polonia, România) și are peste 200 de angajați în domeniul IT. Aplicația de pariuri sportive Superbet este cea mai descărcată și mai utilizată în România.

Peste 700.000 de jucători au instalat-o. Superbet e cel mai mare plătitor de impozite și taxe în industria românească de Betting & Gaming, cu 57 milioane Euro plătite în anul 2018.  Între acționarii Superbet se află și gigantul american Blackstone (fond care administrează investiții de peste 500 miliarde de dolari).

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×