Atac de tip phishing în derulare! Hoții cibernetici se folosesc de numele Fan Courier

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
25/10/2019, 15:41
Atac de tip phishing în derulare! Hoții cibernetici se folosesc de numele Fan Courier GALERIE FOTO
Atac de tip phishing in numele Fan Courier. Sursa foto: Cotidianul.ro

Un nou atac de tip phishing este în desfășurare în acest moment pe Internet! Oamenii primesc mesaje ce par a veni de la Fan Courier, însă compania este cea care trage un semnal de alarmă și avertizează că mesajele respective au ascunse în ele viruși puternici, care îi pot lăsa pe utilizatori fără bani sau date importante păstrate în calculatoare.

Atac de tip phishing în derulare în care apare numele Fan Courier

Compania de curierat Fan Courier anunță faptul că un atact de tip phishing este în desfășurare, folosind adrese de email chiar din domeniul fancourier.ro. Se recomandă să ștergeți imediat mesajele și să nu deschideți atasamentele acestor emailuri.

”Vă rugăm să verificați adresa de e-mail de pe care primiți informări legate de expedițiile FAN Courier și să NU deschideți fișierele anexate. De data aceasta, adresa de e-mail folosită seamănă în proporție foarte mare cu una reală. Subliniem faptul că baza noastră de date nu a fost afectată de această noua tentativă de atac cibernetic, datele fiecăruia dintre clienții noștri fiind în siguranță. Nu au existat pierderi de date sau breșe de securitate, transmite compania de curierat”, precizează compania.

Ce este phishingul și cum te lasă fără bani

Phishingul reprezintă o formă de activitate infracțională care constă în obținerea unor date confidențiale, cum ar fi date de acces pentru aplicații de tip bancar, aplicații de comerț electronic  sau informații referitoare la carduri de credit, folosind tehnici de manipulare a datelor identității unei persoane sau a unei instituții.

O înșelăciune electronică constă, în mod obișnuit, în trimiterea de către atacator a unui mesaj electronic, folosind programe de mesagerie instantanee sau telefon, în care utilizatorul este sfătuit să-și dea datele confidențiale pentru a câștiga anumite premii, sau este informat că acestea sunt necesare datorită unor erori tehnice care au dus la pierderea datelor originale.

În mesajul electronic este indicată de obicei și o adresă de web care conține o clonă a sitului web al instituției financiare sau de trading. Majoritatea phisherilor folosesc această metodă pentru a obține date bancare. De asemenea, phishing-ul constă și în ascunderea virușilor, troienilor, malware-ului, etc. în atașamente primite pe e-mail sau găzduite pe site-uri false.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×