Campanie de timp phishing pentru utilizatorii Facebook

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
22/10/2018, 19:14
Campanie de timp phishing pentru utilizatorii Facebook
CERT-RO avertizează utilizatorii Facebook asupra campaniei de phishing

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică avertizează utilizatorii de Facebook despre campania de tip phishing ce se va derula în câteva zile. Aceasta va fi prin intermediul site-ului de socializare.

Se pare că mai mulți români au anunțat notificări diverse apărute de la unele persoane prin intermediul rețelei de socializare. „Ne bucurăm să constatăm că utilizatorul care ne-a trimis iniţial notificarea şi-a dat seama de păcăleală, după ce a studiat materialele de awareness de pe site-ul cert.ro”, a precizat Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică.

CERT-RO atenționează utilizatorii de Facebook asupra campaniei de tip phishing

Recent, Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică a început să-i avertizeze pe românii care utilizeză rețeaua de socializare Facebook asupra noii campanii de phishing. Specialiștii români au specificat într-un mesaj în mediul online că: „recent, pe conturile social media ale CERT-RO am primit notificări de la persoane care au fost etichetate de prieteni din cadrul reţelei în postări care făceau referire la unele accidente grave”.

Astfel că CERT-RO a început deja să împrăștie românilor vestea că ar trebui să evite anumite link-uri, asta înainte să verifice bine sursa cererii în cauză. „Pentru mai multe detalii, acestora li se furnizează un link. După accesare, victima este redirecţionată către o pagina web unde care ar trebui să-şi introducă username-ul şi parola corespondente Facebook, pentru a putea vedea respectivele imagini de la accident. Aşa cum se poate observa, grafica utilizată de atacatori este evident diferită de cea din pagina de autentificare legitimă, un alt semn de alarmă constituind-ul domeniul afişat, care nu este facebook.com. Ne bucurăm să constatăm că utilizatorul care ne-a trimis iniţial notificarea şi-a dat seama de păcăleală, după ce a studiat materialele de awareness de pe site-ul cert.ro”, anunță Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×