Doi frați din Câmpulung Muscel fac senzație la prestigiosa universitate Oxford! Andreea şi Costin Oncescu, sunt studenţi eminenți la Oxford și mai multe companii se bat pentru a-i angaja! Andreea este în ultimul an la Inginerie, are două stagii de practică la Rolls-Royce, iar Costin este în primul an la Informatică, scrie adevărul.ro.
Andreea Oncescu a ănvățat bine dintotdeauna. La Olimpiada naţională de Fizică a luat locul al doilea în 2011 şi medalia de argint şi menţiune în 2015. Andreea a fost premiată de trei ori consecutiv la Olimpiada naţională de Astronomie şi Astrofizică: argint în 2014 şi bronz în 2013 şi 2015.
Cei doi frați din Câmpulung Muscel sunt studenți eminenți la Oxford
În 2014 a mai obţinut un rezultat excepţional la un concurs internaţional de top: medalie de argint la concursul pe echipe Princeton University Physics Competition. Legat de experienţa de a fi studentă la Oxford, la aceeaşi universitate cu fratele său, Andreea spune că este o situaţie foarte interesantă, mai ales că în ultimii 6 ani l-a văzut pe Costin doar în vacanţe.
„Eu am plecat de acasă de la vârstă de 15 ani. Acum ne întâlnim aproape zilnic, mâncăm împreună, mai discutăm diverse concepte studiate de amândoi şi jucăm squash“. La Universitatea Oxford, Andreea a obţinut mai multe premii şi burse importante pe Inginerie.
Andreea Oncescu a avut două stagii de internship la Rolls Royce. Românca spune că cele două internshipuri la Rolls-Royce i-au dat ocazia să afle cum este să lucrezi în industrie şi au ajutat-o să îşi formeze o imagine mai bună legat de ce face un inginer în viaţă de zi cu zi: „Am învăţat foarte multe despre motoarele de avion şi despre cum este structurată compania. În cadrul primului internship am avut un rol mai tehnic care necesită analiză asimetriilor datorate unor evenimente precum impactul unui motor cu diverse obiecte străine, precum păsările. Al doilea stagiu, şi cel mai recent, a fost o experienţă mai puţin tehnică, eu făcând parte de această dată dintr-o echipa care se ocupă de managerierea proiectelor. Mai exact, se ocupă de tranziţia unui nou motor, Trent 7000, din faza de design în faza de intrare în serviciu. După aceste două experienţe am realizat că, personal, prefer proiectele ce necesită mai multă cercetare în domeniul ingineriei şi mai puţin management“. Andreea a primit recent o ofertă de a se întoarce la Rolls-Royce în cadrul unui program de inginerie generală,după care ar putea rămâne angajata companiei.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Antonia îți aduce 777 rotiri gratuite la Betano! Garantat, fără depunere
Costin Oncescu, premiat la mai multe olimpiade
Absolvent al Colegiului Naţional „Dinicu Golescu“ din Câmpulung Muscel, Costin Oncescu (19 ani) a obţinut de două ori medalia de bronz şi o dată argintul la olimpiada internaţională de informatică. În 2016 a obţinut aur la Olimpiada Naţională de Informatică, aur la Balcaniada de Informatică -seniori, la care se adaugă medalia de aur la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară „Tuymaada“.
„Este foarte plăcut să o am pe sora mea din nou aproape. Valorific fiecare moment petrecut cu ea. Mâncăm împreună, ieşim des în oraş, jucăm tenis de masă, squash. Colegiile noastre sunt vecine, aşa că este foarte uşor să ajungem de la unul la celălalt şi, că urmare, ne vedem foarte des, cel puţin o dată pe zi“, spune Costin Oncescu. Legat de începuturile la prestigioasa Universitate Oxford, Costin spune că primele luni au fost foarte plăcute. „Am avut mici dificultăţi învăţând să fiu pe cont propriu, numai că, din fericire, am avut-o pe sora mea să mă mai ajute. Programul la facultate este organizat foarte bine, şi eşti încurajat să te dezvolţi în toate planurile, nu doar în cel academic“.
Cei doi frați fac parte dintr-o comunitate mai mare de români care studiază acum la Oxford și care depășește 150 de sudenți.