Câți studenți plătesc 5.000 de euro/an ca să învețe Medicina în România

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
09/12/2018, 18:44
Câți studenți plătesc 5.000 de euro/an ca să învețe Medicina în România
Aceștia sunt atrași atât de taxele scăzute, cât și de faptul că pot face multă practică

Studenții plătesc 5.000 de euro pe an pentru a învăța Medicina în România. Țara noastră rămâne o atracție pentru studenții străini, iar, potrivit datelor Eurostat, aproape 26.000 de tineri vin din diferite țări tocmai pentru a venit să studieze la noi Medicina.

Aceștia sunt atrași atât de taxele scăzute, cât și de faptul că pot face multă practică. De altfel, la Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara învață aproape 1.900 de străini, iar cei mai mulți sunt din Italia, Germania și Orientul Mijlociu. Cei care au ales să învețe despre nobila meserie plătesc anual 5.500, față de țările lor unde taxele depășesc suma de 20.000 de euro.

26.000 de studenți plătesc 5.000 de euro/an pentru a învăța Medicină în România

Despre această situație a vorbit purtătorul de cuvânt UMF Timișoara. Acesta a admis că a încercat să analizeze și totodată să profite de acest trand. ”Am încercat să analizăm şi să profităm de acest trend. Suntem prezenţi la câteva târguri internaţionale şi aşa am reuşit să ne facem un nume. În plus, studenţii noştri sunt pregătiţi şi cred că asta este esenţial pentru practică”, a declarat purtătorul de cuvânt UMF Timișoara, Andrei Motoc.

Câți studenți plătesc 5.000 de euro/an ca să învețe Medicina în România
ara noastră rămâne o atracție pentru studenții străini, iar, potrivit datelor Eurostat, aproape 26.000 de tineri vin din diferite țări tocmai pentru a venit să studieze la noi Medicina

Mai mult, procentajul studenților străini care încep facultatea de medicină și o și termină în șase ani este de 80%, iar cel al românilor este de 95%. Trecând de toate acestea, un aspect important este că pentru început, străinii trebuie să ne învețe limba. Se pare că, în amfiteatrele noastre, sunt peste 5.400 de tineri veniți tocmai din Orientul Mijlociu, China sau Coreea de Nord.

Unul dintre curajoșii care s-a rupt de țara sa pentru a învăța meserie este Rainah, un iranian. ”Unchiul meu mi-a explicat tot despre ce e aici şi cum e viaţa aici. Am zis ok, asta e ţara mea. După ce voi studia, poate mă voi stabili aici”, a spus Reyhaneh Fazlinejad.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×