Exit poll IRES și AVANGARDE ora 16. Câte voturi au Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, conform USR

Dan Suta   
în Alegeri Prezidențiale 2019
24/11/2019, 16:57
Exit poll IRES și AVANGARDE ora 16. Câte voturi au Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, conform USR
Exit poll AVANGARDE și IRES la alegerile prezidențiale. Sursa foto: digi24.ro.

Apar noi date de tip exit poll IRES și AVANGARDE  (singurele case de sondare care oferă astfel de date în ziua votului) aferente orei 16:00. Conform unei postări a fostului ministru al Sănătății Vlad Voiculescu (Alianța USR-PLUS), Klaus Iohannis are 58-59%, iar datele nu cuprind estimările din Diaspora.

Exit poll IRES și AVANGARDE ora 16 – cifre prezentate de Vlad Voiculescu

Principalul exit poll IRES și AVANGARDE va fi prezentat de televiziunile de știri la ora 21:00, până atunci informațiile nu sunt confirmate, ci strecurate de anumiți politicieni, care cel mai probabil au surse de la sociologi.

Datele pe care le-a prezentat Vlad Voiculescu, până la ora 16:00, arată în felul următor. IRES îl dă câștigător până la această oră pe Klaus Iohannis cu 59%, în timp ce Viorica Dăncilă are 41%, un scor peste cel așteptat de foarte mulți.

exit poll ires avangarde
Exit poll AVANGARDE, abia la ora 21:00. Prezența la vot la ora redactării acestei știri. Sursa foto: bec.ro

Iohannis, în jur de 60%, fără voturile din Diaspora

AVANGARDE îl dă pe Iohannis cu 58%, iar pe Dăncilă cu 42%. Vlad Voiculescu a publicat cifrele pe care le-a aflat la câteva minute după ce și-a exercitat și el dreptul la vot. Mulți oameni au comentat la postarea lui Voiculescu întrebându-l dacă e legal să publice astfel de cifre înainte de afișarea exit-poll-ului oficial.

„Îți recomand să ștergi postarea după ce verifici legalitatea publicării unor exit polluri înainte de închiderea urnelor!”, i-a scris cineva pe Facebook fostului ministru din cabinetul Cioloș.

 „Din legea 370/2004 actualizată: „Art. 39,alin. (5) În ziua votării este interzisă prezentarea sondajelor realizate la ieșirea de la urne, înainte de încheierea votării”, a scris altcineva la postarea lui Voiculescu.

Alegerile prezidențiale se desfășoară azi, iar etapa finală se încheie la ora 21:00, când se vor prezenta datele exit poll ale AVANGARDE. Românii au de ales între candidatul PNL, Klaus Iohannis, cel care este președinte în funcție și candidata PSD, Viorica Dăncilă, fost premier al țării până de curând.

Majoritatea românilor cred că Iohannis va câștiga fără mari emoții alegerile de astăzi, pariul momentului fiind cu câte procente. E posibil ca dacă președintele va atinge aproape de 70%, Viorica Dăncilă să își prezinte demisia chiar astăzi din partid.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×