Există un al doilea caz de pacientă arsă la Spitalul Floreasca! Ministerul Sănătății face anchetă

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
07/01/2020, 14:23
Există un al doilea caz de pacientă arsă la Spitalul Floreasca! Ministerul Sănătății face anchetă GALERIE FOTO
Victor Sebastian Costache spune că mai există un caz de femeie arsă. Sursa foto - ALEXANDRA PANDREA / MEDIAFAX FOTO

Există un al doilea caz de pacientă arsă la Spitalul Floreasca! Chiar ministrul Sănătății Victor Costache este cel care a anunțat acest lucru. Tot el a precizat că are loc o anchetă pentru acest caz în care un pacient a suferit arsuri în timpul unei operații efectuate la această unitate medicală.

Există un al doilea caz de pacientă arsă la Spitalul Floreasca!

Conform ministrului, incidentul ar fi avut loc în vara anului trecut. Cu toate acestea, în prezent nu se cunosc cu exactitate mai multe detalii legate de acest eveniment.

Anunțul a fost făcut în cadrul conferinței de presă în care ministrul a prezentat concluziile raportului Corpului de control care a cercetat cazul femeii de 66 de ani care a murit după ce a suferit arsuri pe masa de operație de la Floreasca.

Ministerul Sănătății face anchetă

De altfel, Victor Costache a solicitat public celor care au cunoștință de incidente similare să le semnaleze public.

”Am fost și eu rezident și greu aș fi putut trece peste cuvântul profesorilor mei. Din fericire, există posibilitatea ca personalul medical și paramedical să semnaleze anonim aceste incidente.

Vor ajunge la conducerea spitalului și ANMCS, care au datoria să le investigheze imediat. Este foarte important ca instituțiile statului să funcționeze”, a spus ministrul.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a anunţat ă ancheta administrativă de la Spitalul Floreasca va continua şi că protocolul atipic de aseptizare a câmpului unui pacient de pe masa de operaţie a fost folosit de zeci de ori de medicul Mircea Beuran.

Totodată, produsul incriminat apare în referatele acestuia ca fiind folosit în mod normal. „Betadină în cantităţi foarte mici, clorhexidrină nu am văzut şi am verificat balanţa pe un an întreg”, a spus şi şeful Inspecţiei Sanitare de Stat, Maria Comana.

„Acest protocol atipic a fost folosit pe cel puţin zeci de alţi pacienţi”, a anunţat Victor Costache, ministrul Sănătăţii în cadrul unei conferinţe de presă, el precizând că va continua ancheta administrativă în cadrul Spitalului Floreasca.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×