Examene fraudate pentru a ajunge pilot de avion! Cursanții s-au folosit de un grup de WhatsApp

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
29/10/2019, 10:25
Examene fraudate pentru a ajunge pilot de avion! Cursanții s-au folosit de un grup de WhatsApp GALERIE FOTO
Elevii s-au fotografiat în timp ce susțineau examenul. Sursa foto - libertatea.ro

Examene fraudate pentru a ajunge pilot de avion! Vă vine să credeți sau nu, dar lucrul acesta se întâmplă în România. Candidații n-au ezitat și au trucat chiar și examenul de licență de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română! Ideea a fost una foarte simplă și elevii au pus-o în practică fără nicio emoție beneficiind de sincopele sistemului. Astfel, viitorii piloți au fotografiat testele grilă de pe foile din sală, le-au postat pe un grup de WhatsApp și de aici încolo au intrat în rol persoane care se aflau în afara sălii.

Examene fraudate pentru a ajunge pilot de avion!

Mai exact, oameni liniștiți, fără niciun stres și nicio emoție le trimiteau răspunsurile celor aflați în timpul examenului. Culmea, la un moment dat sesizând faptul că toți candidații ar urma să ia note foarte mari, elevii au început să se îndemne să mai greșească și câte o întrebare. “Mai greșiți câte una, colegii, să nu bată la ochi”, se rugau între ei la examenul de Meteorologie, testul considerat cel mai dificil.

Totul s-a petrecut pe 5-8 august 2019 și 29 august 2019 la Școala de Aviație Civilă – SSAvC și pe 9-10 august 2019  la Autoritatea Aeronautică Civilă Română – AACR. Ambele sunt instituții de stat și găzduiau examenele pentru “piloții particulari”, primul dintre cei trei pași pe care îi face un pilot de linie. Trebuie să știți că în urma acesto testări, urmate de teste practice, Autoritatea îți dă licența de pilot particular.

Cursanții s-au folosit de un grup de WhatsApp

Cu ajutorul acestei licențe, primești un brevet prin care poți zbura “doar singur sau alături de un prieten”, după cum au explicat reprezentanții AACR pentru cei de la Libertatea. Pentru a ajunge ca pilot comercial, e nevoie de alte două examene, tot la Autoritate, unul, de asemenea, pe hârtie și doar ultimul pe calculator. Sursa citată, cea care a și descoperit întregul caz, a mers mai departe și a solicitat un punct de vedere auorităților.

“Nu am crezut că așa ceva se poate întâmpla!”, au spus, uluiți, Armand Petrescu și Tudorel Roman, primii doi oameni din organigrama AACR, când au văzut probele. Între timp, AACR a încercat să se apere și a transmis că în recenta sesiune au dat examen 51 de oameni, dintre care 16 au luat examenul. Doi au primit deja licență de pilot, după ce au luat și testele practice.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×