Europa ia măsuri drastice contra imigranților. Trimiși pe o insulă pustie, unde trăiesc doar animale bolnave

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
04/12/2018, 15:09
Europa ia măsuri drastice contra imigranților. Trimiși pe o insulă pustie, unde trăiesc doar animale bolnave

O țară din Europa ia măsuri drastice împotriva imigranților. Acest stat îi trimit pe imigranți pe o insulă pustie unde trebuie să trăiască cu animalele bolnave. O decizie a guvernului din Danemarca tulbură Uniunea Europeană. La Copenhaga s-a decis ca imigranții nedoriți să fie relocați pe o insulă mică și greu de accesat, unde se află laboratoare, grajduri și un crematoriu pentru cercetarea bolilor contagioase la animale, potrivit publicației americane New York Times.

Vasul care asigură transportul imigranților se numește, ironic, „Virus”, mai adaugă New York Times. „Nu sunt doriţi în Danemarca. Și vor simţi acest lucru”, a scris pe pe o rețea de socializare ministrul pentru imigraţie, Inger Stojberg.

Europa ia măsuri drastice contra imigranților îi trimit pe o insulă pustie, unde trăiesc doar animale bolnave
Europa ia măsuri drastice contra imigranților îi trimit pe o insulă pustie, unde trăiesc doar animale bolnave

Partidul Popular Danez și guvernul de centru-dreapta a făcut anunțul despre un acord prin care se va face găzduirea a 100 de persoane pe insula Lindholm. Persoanele trimise acolo sunt imigranți care au cazier și solicitanți de azil politic cărora li s-a respins cererea și nu pot fi trimiși în țara lor de origine.

Insula are o suprafață de aproximativ șapte hectare și este situată într-un golf micuț din Marea Baltică, care se află la circa 3,2 kilometri de cea mai apropiată coastră. Serviciul de feribot funcționează ocazional în această zonă. Cei care vor trăi aici vor avea obligația de a se prezenta zilnic la centrul administrativ din insulă. Dacă se încalcă acest ordin, persoanele în cauză vor intra la închisoare.

„Vom reduce numărul de plecări cu feribotul cât mai mult posibil”, a spus la TV 2 responsabilul pentru imigraţie al Partidului Popular Danez, Martin Henriksen.„Îl vom face cât mai dificil şi cât mai scump cu putinţă”, a mai declarat acesta.

Investiții de milioane de dolari pentru centrele de imigranți

Centrele vor urma să se deschidă din 2021, iar aproximativ 115 milioane de dolari se vor aloca pentru ca aceste centre pentru imigranți să devină realitate! Oficialii din Danemarca spun că această insulă nu este o închisoare, iar persoanele aduse acolo vor trebui să accepte situația și să învețe să trăiască așa.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×