Radu Mazăre a păcălit Poliţia! A plecat în Madagascar şi a cerut azil politic

în Stiri de ultima ora
30/12/2017, 20:12
Radu Mazăre a păcălit Poliţia! A plecat în Madagascar şi a cerut azil politic
Poliţiştii au sesizat de urgenţă Înalta Curte de Casaţie, iar magistraţii ar putea emite în zilele următoare un mandat internaţional de arestare. Va fi o problemă în acest sens, însă. România nu are acord de extrădare cu Republica Madagascar.
 
„Astăzi, la ora 12:00, trebuia să se prezinte la sediul poliţiei. L-a informat pe ofiţerul de caz că nu poate să ajungă şi nu o să mai vină, că este pe teritoriul statului Madagascar şi a cerut acolo azil politic”, a explicat Marius Niculescu, purtător de cuvânt IPJ Constanţa
 
Din câte se pare, fostul primar al Constanţei ar fi plecat din România de Crăciun. Trebuie menţionat că, după cum arată şi comunicatul dat de autorităţi,  acesta nu avea interdicţie să iasă din ţară.
 
Conform procedurilor, poliţiştii au anunţat Curtea de Casaţie şi Justiţie, care, mai departe, ar putea emite mandat internaţional de arestare. Fostul primar se află sub control judiciar din 2016 şi nu a lipsit niciodată de la întâlnirea cu ofiţerul de caz. El este cercetat pentru de abuz în servicu, trafic de influenţă.
 
Încă din 2012, pe când era primar al Constanţei, Mazăre şi-a deschis o afacere în Madagascar. Are acolo un resort cu 16 bungalowuri, toate cu vedere la Oceanul Indian. Radu Mazăre este judecat în şapte dosare penale şi cercetat de DNA în alte patru. Are şi o sentinţă de 4 ani de închisoare cu suspedare într-un dosar cu retrocedări ilegale de terenuri la malul mării. Decizia nu este însă definitivă. La sfârşitul lunii ianuarie, Radu Mazăre avea termen în care constesta măsura controlului judiciar.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×