Eugen Teodorovici, serie de critici la adresa fostului șef al Armatei, Nicolae Ciucă! „Îmi e rușine de rușinea lui”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
26/10/2019, 19:43
Eugen Teodorovici, serie de critici la adresa fostului șef al Armatei, Nicolae Ciucă! „Îmi e rușine de rușinea lui” GALERIE FOTO
Eugen Teodorovici este considerat un apropiat de-al premierului demis, Viorica Dăncilă. Sursa foto - facebook

Ministrul demis al Finanțelor Eugen Teodorovici a făcut o serie de critici la adresa fostului șef al Armatei, Nicolae Ciucă! Astfel, președintele executiv al social democraților l-a ironizat pe generalul Nicolae Ciucă, pe care îl consideră un simplu „purtător de uniformă și grade”, după ce acesta, propus pentru funcția de ministru al Apărării, a decis să demisioneze din funcția de șef al Statului Major, chiar de Ziua Armatei.

Eugen Teodorovici, serie de critici la adresa fostului șef al Armatei, Nicolae Ciucă!

„Îmi este rușine de rușinea domnului General și cum văd că nimeni nu cere scuze ostașilor români, le cer eu scuze pentru lăcomia politicienilor români, acoperiți sau nu. Armata Română merită generali adevărați, dar nu și pe cei ce se dovedesc doar niște purtători de uniforme și grade. Și mai merită onoarea câștigată prin jertfa eroilor care au purtat cu mândrie însemnele Armatei Române, indiferent de gradul avut.

Armata Română merită respectul nostru și merită mult mai mult decât să fie instrumentul ambițiilor personale ale unora sau altora”, a spus Teodorovici care a precizat că Armata Română merită generali adevărați și respect, nu să fie instrumentul ambițiilor personale ale unora. „Acum pot să spun ferm, clar, răspicat, bărbătește, că rușine mai mare pentru Armata României decât palma dată ieri de Generalul Ciucă nu poate fi imaginată.

„Îmi e rușine de rușinea lui”

Șeful Marelui Stat Major, comandantul militar al armatei, a abandonat Armata Română chiar de ziua ei, pentru o funcție politică în eventualul Cabinet Orban. Mă întreb, oare care sunt meritele acestui General? Și dacă ne-am fi găsit într-o situație de conflict armat, ar fi procedat la fel? Ar fi părăsit câmpul de luptă pentru o funcție călduță, acasă, într-un birou?”, a scris Eugen Teodorovici, pe Facebook.

Reacția președintelui executiv PSD vine după ce Nicolae Ciucă, șef al Statului Major al Apărării, a anunțat că va trece în rezervă, după ce PNL l-a propus pentru funcția de ministru al Apărării în Guvernul Orban. Anunțul a fost făcut la ceremonia organizată în Parcul Carol cu ocazia Zilei Armatei Române.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×