Guvernul demisionar a achitat primarilor 1,4 miliarde de lei! Explicația ministrului Eugen Teodorovici

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
14/10/2019, 19:07
Guvernul demisionar a achitat primarilor 1,4 miliarde de lei! Explicația ministrului Eugen Teodorovici
Guvernul demisionar Dăncilă a dat banii pentru primari. Cum explică ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici *foto: hepta.ro

Un ultim tun dat de guvernul Dăncilă pentru primari. Astfel, executivul demis a aprobat luni o hotărâre prin care sunt alocați 1,4 miliarde de lei pentru unele primării, a anunțat ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. El a spus că va mai fi o ședință de Guvern în care se vor aproba toate solicitările primarilor.

Guvernul demisionar Dăncilă a aprobat plata pentru primării

Astfel, luni guvernul a aprobat către unitățile administrativ-teritoriale plata sumelor defalcate din TVA: „Practic sumele avute în conturile UAT-urilor cu ce azi se alocă asigură funcționarea până la finalul acestui an și desigur și cheltuielile după acest moment. Nicio comună să nu aibă sub trei luni de funcționare, chiar dacă acestea nu au solicitat MFP acest sume. Practic e o echilibrare pentru zona de comune, indiferent de culoarea politică a unor primari care administrează comunitățile locale”, a declarat Eugen Teodorovici.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Teodorovici a spus că s-a luat în calcul și alocarea a 23 de milioane de lei pentru comune, indiferent de culoarea politică a primarilor, pentru care nu au existat solicitări de fonduri: „De 3 ani am făcut ceea ce legea și promisiunile noastre au spus. Anul acesta a fost o alocare istorică pentru comunitățile locale și am fi închis și deficitul”, a mai declarat Orlando Teodorovici, care a susținut că România se poate califica la sub 3% din PIB deficit la finalul anului.

Guvernul demisionar Dăncilă a dat banii pentru primari
Guvernul demisionar Dăncilă a dat banii pentru primari *foto: hepta.ro

Viorica Dăncilă a încercat să își asigure loialitatea cu banii pentru primării

De altfel, săptămâna trecută, înaintea moțiunii de cenzură, Dăncilă nega acuzațiile că ar fi promis bani primarilor pentru a pune presiune pe parlamentari să nu voteze moțiunea de cenzură. Totuși, ea vorbea despre nemulțumirile oamenilor, în cazul în care primarii nu vor mai primi fondurile pentru dezvoltarea locală.

„Am discutat cu primari, am discutat cu oamenii. Cred că mulți se vor răzgândi (n.r. să voteze moțiunea) pentru că atunci cînd se vor întoarce în colegiile lor vor fi întrebați de primari, de oameni. Atunci când primarii nu își vor mai primi fondurile pentru dezvoltarea locală, cred că acest lucru va crea o mare nemulțumire, iar cei care vor să voteze ar trebui să se gândească că se vor întâlni cu oamenii”, spunea premierul.

Tot după moțiunea de cenzură guvernul demisionar Dăncilă a aprobat trecerea proiectului privind autostrada Ploiești – Brașov, care va fi construită într-un parteneriat de tip public-privat.

Închide ×