Eugen Teodorovici, anunț de ultimă oră despre pensii: “Nu mai pleacă nimeni din țară”

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
16/03/2019, 09:39
Eugen Teodorovici, anunț de ultimă oră despre pensii: “Nu mai pleacă nimeni din țară” GALERIE FOTO
Eugen Teodorovici, anunț despre pensii

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, a declarat, vineri seară, că Guvernul a încercat să extindă aria de investiții a Pilonului II, după cum se face și în alte state, și că nu pleacă nimeni din țară pentru că cele fonduri de pensii din România administrează miliarde de lei, de unde rezultă că este o afacere profitabilă.

Eugen Teodorovici a făcut un anunț de ultimă oră despre pensii

„Noi ce am făcut ca şi Guvern? Este corect faţă de contribuabili, faţă de deponenţi să poată să aleagă dintr-o arie mai largă acest mecanism, Pilonul II în cazul de faţă, pentru a avea când ies la pensie un plus. Nu s-a creat decât un cadru legal pentru ca omul să opteze dacă doreşte să rămână la Pilonul I sau, dacă doreşte mai departe Pilonul 2, este liber să o facă.

Nu obligăm pe nimeni. S-a creat doar această prevedere legală, zic eu de bun simţ şi corectă faţă de contribuabil. Nu pleacă nimeni din ţară. Gândiţi-vă ca sunt totuşi miliarde de lei pe care aceste 7 fonduri de pensii le gestionează şi nu pleacă nimeni din România, având în vedere că totuşi este un business foarte profitabil pentru ei. Noi sperăm să fie foarte profitabil şi pentru deponenţi.

Eugen Teodorovici, anunt de ultima ora despre pensii: “Nu mai pleacă nimeni din țara”
”Nu mai pleacă nimeni din țara”

„Vreau să asigur salariații și pensionarii de: plăți la zi și salarii făcute fără de sincopă”

Noi am încercat prin actul normativ să extindem aria de investiţii a Pilonului II aşa cum se face şi în alte state, tocmai pentru a avea o arie mai largă şi cu randamente poate chiar mai bune decât cele de azi”, a spus ministrul Finanțelor Publice, potrivit agerpres.ro. În continuare, acesta a adăugat că asigură pensionarii și salariații care așteaptă din partea statului o mână de ajutor: plăți la zi și salarii date fără nicio piedică.

„Vreau să-i asigur pe toţi pensionarii, pe toţi salariaţii, toţi care aşteaptă din partea statului un sprijin: plăţile la zi la pensii şi salarii toate se vor face fără niciun fel de sincopă, pentru că noi asta am făcut an de an, ne-am ţinut de promisiune. Cu toate că sunt aceste voci care încearcă să inducă temeri în rândul populaţiei”, a mai spus Teodorovici.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×