Este oficial! Un mare lanț de farmacii spune adio țării noastre

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
05/12/2019, 18:48
Este oficial! Un mare lanț de farmacii spune adio țării noastre
Un mare lanț de farmacii spune adio României. Sursa foto: digi24.ro

Un mare lanț de farmacii, care operează peste 90 de unități la nivelul întregii țări, a decis să se retragă de pe piața românească după aproape 3 decenii de activitate. Anunțul a fost făcut prin intermediul unei informări remise Bursei de Valori București, în cursul zilei de joi, 5 decembrie și reprezintă o lovitură puternică încasată de industria noastră farmaceutică.

Lanțul de farmacii pleacă din România

Este vorba despre farmaciile REMEDIA, care sunt prezente în 14 dintre judeţele țării, cele mai multe unități, 18 fiind deschise în Hunedoara şi Alba, plus municipiul Bucureşti. Începând cu anul 2012, compania a pus la dispoziția clienților săi și platforma e-shop, prin care aceștia puteau achiziționa produse online.

Prezentă pe piaţă încă din 1991, poziţia Farmaceutica REMEDIA S.A. a fost consolidată în 2006, prin fuzionarea cu acţionarul majoritar, V. ŢĂRUŞ RoAgencies SRL, conform datelor oficiale disponibile pe BVB. Societatea anunță că va pune în scurt timp în vânzare întreaga afacere de pe teritoriul României.

Este vorba despre 90 de unități de retail care reprezintă 20% din business-ul companiei concentrate pe diversificarea portofoliului de produse farmaceutice, suplimente alimentare, dermato-cosmetice şi servicii suplimentare în beneficiul pacienţilor.

Din cauza impunerilor legislative privind separarea activităţilor cu ridicată de cele de retail farmaceutic, compania a transferat în 2015 activităţile de distribuţie angro, precum şi serviciile aferente către Farmaceutică REMEDIA Distribution & Logistics SRL, deținută în proporție de 100%.

Vânzarea este deja oficială

Se aprobă înstrăinarea fondului de comerţ aferent tuturor sau a unei părţi semnificative din totalul punctelor de lucru (farmacii) ale societăţii, în termenii şi condiţiile ce urmează a fi negociate/convenite de Consiliul de Administraţie cu cumpărătorul ce va fi identificat conform Hotărârii AGEA nr.68/4.12.2019, şi pentru un preţ global care nu va putea fi mai mic de 5.000.000 EUR (fără TVA)”, este hotărărea acţionarilor RMAH, remisă Bursei de Valori București.

În primele 3 trimestre ale acestui an, distribuitorul de medicamente Farmaceutica Remedia Deva a realizat o cifră de afaceri din vânzări de 326,63 milioane lei, cu 1,98% sub cea de 333,24 milioane lei din perioada similară a lui 2018. Profitabilitatea intrând în declin, vânzarea afacerii părea doar o chestiune de timp.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×