Este oficial. Polițiștii de penitenciare vor primi mai mulți bani la salariu. Ce condiții trebuie să îndeplinescă angajații din închisori

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
20/02/2020, 18:03
Este oficial. Polițiștii de penitenciare vor primi mai mulți bani la salariu. Ce condiții trebuie să îndeplinescă angajații din închisori
Este oficial. Polițiștii de penitenciare vor primi mai mulți bani la salariu. Ce condiții trebuie să îndeplinescă angajații din închisori. Sursa foto: Hepta

Polițiștii de penitenciare vor primi mai mulți bani la salariu, pentru a fi folosiți la plata chiriilor, arată Ordinul Ministerului Justiției, publicat miercuri în Monitorul Oficial.

Polițiștii de penitenciare vor primi bani pentru plata chiriilor

Acum a sosit și rândul polițiștilor de penitenciare să primească un astfel de spor la salariu, pe lângă polițiști, militari sau soldați ori gradați profesioniști, care beneficiau deja de acest ajutor.

Măsura se regăsește în Ordinul Ministerului Justiției nr. 482/C/2020, document ce a fost publicat miercuri în Monitorul Oficial și care se aplică din momentul apariției.

Mai exact, actul normativ intrat în vigoare prevede că și polițiștii din penitenciare pot să beneficieze de un ajutor financiar pentru plata chiriilor locuințelor închiriate în localitatea unde lucrează. Pentru a beneficia de acest ajutor, polițistul de penitenciare nu trebuie să aibă o locuință pe numele lui sau al soțului/soției în localitatea unde își desfășoară activitatea.

„Polițiștii de penitenciare au dreptul, în condițiile legii, la compensarea lunară a chiriei pentru o locuință închiriată în localitatea în care își desfășoară activitatea, în cuantum de până la 50% din salariul lunar net, dar nu mai mult decât chiria prevăzută în contractul de închiriere, încheiat în condițiile legii„, prevede Ordinul Ministerului Justiției.

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească polițiștii de penitenciare pentru a primi bani în plus

În plus, bani pentru chirie vor primi și cei care beneficiază de locuințe atribuite de către autoritățile administrației publice locale sau pentru locuințe de serviciu.

„Compensarea lunară a chiriei se acordă, în condițiile legii, și pentru locuințele atribuite de către autoritățile administrației publice locale sau pentru locuințele de serviciu.

Cererea privind acordarea compensației lunare a chiriei pentru locuințele atribuite de către autoritățile administrației publice locale sau pentru locuințele de serviciu se înregistrează la secretariatul unității în cadrul căreia își desfășoară activitatea polițistul de penitenciare și va fi însoțită de o declarație a polițistului de penitenciare, conform anexei nr. 2, și o declarație autentificată la notar a soțului/soției/copilului major aflat în întreținere, după caz, conform anexei nr. 3″, mai prevede Ordinul publicat miercuri în Monitorul Oficial.

În situația în care soțul/soția încadrat/încadrată în altă autoritate sau instituție publică ori în sectorul privat beneficiază de locuință sau de decontarea chiriei pentru locuință în aceeași localitate în care lucrează și polițitul de penitenciare, acesta nu va mai primi ajutor pentru chirie.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×