Eroarea majoră de software la Facebook a afectat 7 milioane de utilizatori, căci fotografiile acestora au fost expuse. Rețeaua de socializare este investigată de o autoritate de reglementare în Irlanda.
În urma anunțului companiei, potrivit căreia o eroare de software3 a expus pozele private a până la 6,8 milioane de utilizatori. De altfel, aceasta este doar una dintre cele mai recente dintr-o serie de erori legate de confidențialitatea datelor utilizatorilor, conform Reuters.
Eroare majoră de software la Facebook: 7 milioane de utilizatori, afectați
De asemenea, Comisia pentru Protecția Datelor din Irlanda, fiind principala autoritate din UE care veghează Facebook, a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că investighează compania pentru a stabili dacă a respectat reglementările europene stricte prin reacțiile sale la multiplele erori, unde intră și expunerea publică a fotografiilor utilizatorilor.
De altfel, investigația este a doua deschisă de autoritatea de reglementare irlandeză de la intrarea în vigoare a noilor reglementări europene, din luna mai. Facebook a recunoscut vulnerabilitatea foto de vineri, anunțând că aproximativ 1.500 de aplicații software au avut acces la fotografiile private ale utilizatorilor, timp de 12 zile, adică până în 25 septembrie.
Facebook: ”Regretăm foarte mult ceea ce s-a întâmplat”
Facebook a anunțat, în cadrul unei postări pe blog, că regretă cele întâmplate. ”Regretăm foarte mult ceea ce s-a întâmplat”, a anunțat rețeaua de socializare.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
De menționat este că legislația europeană obligă companiile să anunțe autoritățile în cazul unor incidente în termen de 72 de ore, oferindu-le dreptul să aplice amenzi de până la 4% din veniturile globale anuale, în cazul infracțiunilor.