Epidemia: Pericolul nevăzut, cel mai vizionat film al momentului în lume. Unde poți să vezi online Contagion

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
20/03/2020, 15:26
Epidemia: Pericolul nevăzut, cel mai vizionat film al momentului în lume. Unde poți să vezi online Contagion
Epidemia Pericolul nevăzut, cel mai vizionat film al momentului în lume

Pandemia de coronavirus a izolat la domiciliu milioane de oameni din peste 160 de țări unde temutul virus a ajuns. Oamenii stau în case și urmăresc știrile televiziunilor, unde sunt anunțate zilnic noi și noi îmbolnăviri, dar și foarte multe decese.

Epidemia: Pericolul nevăzut, cel mai vizionat film al momentului în lume

Oamenii au început să revadă un film care a făcut furori în anul 2011 și care este foarte de actualitate, deoarece vorbește despre un virus care se răspândește la nivel global și ucide foarte mulți oameni. Scenariul peliculei ”Epidemia: Pericol nevăzut” este unul cât se poate de înfipt în realitate, după cum s-au convins acum toți cinefilii.

Epidemia: Pericol nevăzut (titlu original: Contagion) este un film american realizat în anul 2011 și regizat de Steven Soderbergh. Este creat în genurile dramatic, thriller medical. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Marion Cotillard, Matt Damon, Laurence Fishburne, Jude Law, Gwyneth Paltrow și Kate Winslet. Filmul prezintă răspândirea unui virus în lume.

Pelicula este foarte realistă, mai ales de când a apărut infecția COVID-19

Filmul începe cu sunetul unei femei care tușește. Aceasta este Beth Emhoff (Gwyneth Paltrow), care este pacientul zero într-o pandemie care ucide cel puțin 26 de milioane de oameni în întreaga lume în mai puțin de o lună.

Pandemia fictivă este denumită MEV-1, este descrisă ca un hibrid de gripă și virusul mortal Nipah care a apărut în Malaezia la sfârșitul anilor 1990. Filmul s-a inspirat din apariția sindromului respirator acut sever din 2003 și a gripei porcine în 2009, iar în timpul pandemiei COVID-19 din 2019–2020, filmul a reapărut în clasamentele de vizionări în luna ianuarie 2020.

Acesta a avut premiera la cel de-al 68-lea Festival de Film de la Veneția, Italia, la 3 septembrie 2011, și a avut o lansare generală pe 9 septembrie. Filmul a fost apreciat de critici, care au lăudat scenariul și interpretarea actorilor. De asemenea, a fost bine primit de oamenii de știință, care i-au lăudat exactitatea.

Comercial, filmul a avut un buget de 60 de milioane de dolari SUA și a adus venituri de 135 de milioane de dolari SUA la box-office în timpul difuzării sale în cinematografe. Acesta poate fi văzut online pe foarte multe site-uri de acest gen, dar și pe platforma Netflix.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×