Dosar penal pentru abuz şi zădărnicirea combaterii bolilor la spitalul din Filiaşi! Un pacient a răspândit infecţia cu coronavirus! 23 de cadre medicale, în izolare

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
20/03/2020, 13:37
Dosar penal pentru abuz şi zădărnicirea combaterii bolilor la spitalul din Filiaşi! Un pacient a răspândit infecţia cu coronavirus! 23 de cadre medicale, în izolare
Dosar penal pentru abuz şi zădărnicirea combaterii bolilor la spitalul din Filiaşi! Un pacient a răspândit infecţia cu coronavirus! 23 de cadre medicale, în izolare

Procurorii din Filiaşi au deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor după ce, în perioada 15-19 martie, mai mulţi membri din conducerea spitalului şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu în mod defectuos, anunţă news.ro

Dosar penal pentru abuz şi zădărnicirea combaterii bolilor la spitalul din Filiaşi!

Un pacient a răspândit infecţia cu coronavirus, iar ca urmare a incidentului, 23 de cadre medicale sunt izolate la domiciliu iar secţia de primiri-urgenţe a fost închisă. Toţi medicii au fost testaţi, iar la primele 10 probe dintre cele 23 recoltate au ieşit negative. În următoarele ore urmează să vină rezultatele şi pentru celelalte probe.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Filiaşi a înregistrat un dosar penal pentru abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 297 şi art. 352 din Codul Penal:

„Astfel, la data de 19.03.2020, organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în perioada 15-19.03.2020, funcţionari publici cu funcţie de conducere din cadrul Spitalului Filişanilor şi-au îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu.

Nu au luat măsurile legale privind prevenirea şi combaterea bolilor infectocontagioase, fapt ce a avut ca urmare răspândirea de către un pacient a infecţiei COVID-19″, se arată într-un comunicat al Parchetului.

Bărbatul depistat cu coronavirus, în stare gravă la spitalul din Craiova! Suferă de o boală incurabilă

Activitatea Comportamentului de Primiri Urgenţe al Spitalului din Filiaşi a fost suspendată, după ce un pacient care s-a prezentat la consult avea coronavirus. Cele 23 de cadre medicale sunt în izolare la domiciliu.

”Un pacient al Compartimentului de Primiri Urgenţe al Spitalului Filieşenilor, în vârstă de 67 ani, a fost transferat în cursul serii de 18.03.2020 la Spitalul Clinic de Boli lnfecţioase si Pneumoftiziologie „Victor Babeş” Craiova în urma confirmării testului pentru COVID-19.

Imediat a fost declanşată ancheta epidemiologică şi s-a stabilit că acesta a stat internat în Compartimentul pentru Primiri Urgenţe, pe circuitul special amenajat pentru aceste situaţii.

Prin urmare, activitatea Compartimentului pentru Primiri Urgenţe va fi suspendată în această perioadă, iar în cursul serii a fost efectuată dezinfecţia întregului spaţiu în care funcţionează acest compartiment”, a mai transmis Prefectura Dolj.

Bărbatul depistat cu coronavirus este internat în stare gravă la Craiova. El suferă de o boală incurabilă. În acest moment, sunt confirmaţi 308 pacienţi infectaţi cu coronavirus în România, 31 dintre ei fiind vindecaţi.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×