Emisiunea ”Teleșcoala” se va difuza pe TVR 2 și TVR 3! Orarul cursurilor pentru prima săptămână

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
16/03/2020, 10:40
Emisiunea ”Teleșcoala” se va difuza pe TVR 2 și TVR 3! Orarul cursurilor pentru prima săptămână
Emisiunea ”Teleșcoala” se va difuza începând de luni, 16 martie, pe posturile TVR 2 și TVR 3, astfel încât elevii să-și poată continua studiile

Emisiunea ”Teleșcoala” se va difuza începând de luni, 16 martie, pe posturile TVR 2 și TVR 3, astfel încât elevii să-și poată continua studiile, după ce Guvernul României a ddecis închiderea unităților de învățământ.

Emisiunea ”Teleșcoala” se va difuza pe TVR 2 și TVR 3

Pandemia de coronavirus a închis școlile din România, dar televiziunea publică a decis să reintroducă în grilă după o pauză de 40 de ani emisiunea ”Teleșcoala”, care va fi difuzată în fiecare zi, de luni până vineri, pe TVR 2 şi TVR 3. Aceasta se va adresa elevilor aflaţi în pragul susţinerii examenelor.

Emisiunea a început luni, 16 martie, de la ora 09:00, cu lecţia de Limbă şi literatură română, pentru elevii claselor a VIII-a, în care vor învăţa despre ”Propoziţiile subordonate”. De la ora 09:30, a fost difuzat cursul de Matematică în care se va studia ”Sisteme de ecuaţii-metoda substituţiei”.

Pentru elevii claselor a XII-a, cursurile televizate încep de la ora 15:00. La Limba şi literatura română, ei vor învăţa ”Iona”, de Marin Sorescu, iar de la ora 15:30, la Matematică, va fi explicată lecţia ”Polinoame. Relaţia lui Viete”.

”Aici intervine magia şi puterea televiziunii”

”Teleşcoala este un program special pentru vremuri speciale! Sunt idei de mult apărute în TVR care s-au întâlnit acum cu alte idei născute din necesitate. Atunci când un profesor intră în clasă el este întâmpinat de câteva zeci de perechi de ochi care aşteaptă să vadă ce urmează. Profesorul este pregătit să aducă lumină în ochii copiilor şi în mintea lor! Nimic nu se compară cu puterea care este născută din minţile copiilor şi mintea profesorului lor”, a declarat Camelia Boştină, producătorul emisiunii.

”Din păcate, în situaţia dată, fix această magică putere ne va lipsi. Aici intervine magia şi puterea televiziunii. Acum putem să fim de folos, iar dacă un singur copil care nu are acces la internet află de la televizor cum e cu sintaxa frazei, cu metoda substituţiei în sisteme de ecuaţii sau cu ‘Iona’ lui Marin Sorescu şi se va putea descurca onorabil la examenele de Evaluare sau la Bac, înseamnă că am făcut ce trebuie. Şi trebuie să ştiţi că acest program este bazat în întregime pe voluntariat – şi din partea profesorilor şi din partea colegilor din TVR. Vizionare plăcută!”, a mai spus producătorul emisiunii.

Orarul săptămânii pentru clasa a VIII-a

Luni, 16 martie
Ora 9:00 Limba şi literatura română – “Propoziţiile subordonate”
Ora 9:30 Matematică – “Sisteme de ecuaţii-metoda substituţiei”

Marţi, 17 martie
Ora 9:00 Limba şi literatura română – Noţiuni de sintaxa frazei. Noţiuni de morfologie
Ora 9:30 Matematică – Sisteme de ecuaţii. Metoda reducerii. Interpretare geometrică

Miercuri, 18 martie
Ora 9:00 Limba şi literatura română – Elemente de vocabular şi fonetică
Ora 9:30 Matematică – Probleme care se rezorvă cu ajutorul ecuaţiilor şi sistemelor de ecuaţii

Joi, 19 martie
Ora 9:00 Limba şi literatura română – Genuri şi specii literare. Trăsături
Ora 9:30 Matematică – Piramida patrulateră regulată

Vineri, 20 martie
9:00 Limba şi literatura română – Noţiuni de morfologie (Părţile de vorbire)
9:30 Matematică – Piramida triunghiulară regulată.

Orarul săptămânii pentru clasa a XII-a

Luni, 16 martie
Ora 15:00 Limba şi literatura română – „Iona”, de Marin Sorescu
Ora 15:30 Matematică – „Polinoame. Relaţia lui Viete”

Marţi, 17 martie
Ora 15:00 Limba şi literatura română – Arta poetică – În dulcele stil clasic – Nichita Stănescu
Ora 15:30 Matematică – Aplicaţii ale relaţiilor lui Viete

Miercuri, 18 martie
Ora 15:00 Biologie – Ecologie umană
Ora 15:30 Istorie – România postbelică: Regimul stalinist şi naţional-comunist; Disidenţa anticomunistă;  Construcţia democraţiei postdecembriste.

Joi, 19 martie
Ora 15:00 Istorie – România în perioada războilui rece
Ora 15:30 Geografie – Statele Uniunii Europene

Vineri, 20 martie
Ora 15:00 Logică – Termeni şi raporturi între termeni. Propoziţii categorice. Raport între propoziţii categorice;
Ora 15:30 Engleză – Travelling (reading, informal letter), Human rights (speaking, essay writing).

Emisiunea ”Teleșcoala” va fi disponibilă și în mediul online, pe canalul de YouTube al TVR și pe site-ul tvr.ro. Orele se vor ţine în studioul virtual al TVR (Studioul 4) de către profesori cu experiență în predarea cursurilor online: doi profesori pentru materia de clasa a VIII-a şi opt profesori pentru materiile de clasa a XII-a.

Guvernul României a decis suspendarea cursurilor școlare începând cu data de 13 martie, până pe data de 22 martie. Însă, duminică seară, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunțat că elevii nu vor merge la şcoală până după Paşte.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×