Elon Musk a vândut primul „bilet” în spațiu. Un miliardar a plătit o sumă colosală

Ana Chivu   
în Stiri mondene
15/09/2018, 21:45
Elon Musk a vândut primul „bilet” în spațiu. Un miliardar a plătit o sumă colosală
Elon Musk a vândut primul „bilet în spațiu”. Un miliardar a plătit o sumă colosală

Prima excursie în spațiu a fost vândută de către Elon Musk unui miliardar japonez a cărui indentitate va rămâne ascunsă pentru o vreme. Compania spațială americană SpaceX a anunțat că primul contract pentru transportul în spațiu a fost încheiat. De călătoria în jurul Lunii va beneficia un miliardar din Japonia.

Citește și: Panică la bordul unui avion Tarom. Pasagerii au trăit clipe de coșmar

Citește și:  Horoscop zilnic: 16 septembrie. Berbeci au probleme de sănătate

Elon Musk face posibilă excursie pe Lună

Prețul plătit pentru cea mai deosebită dar și cea mai scumpă excursie este nici mai mult nici mai puțin de 150 de milioane de dolari. Cel care a fost dispus să ofere atâția bani este un miliardat japonez. ‘SpaceX a semnat cu primul său client privat din lume pentru un voiaj în jurul Lunii la bordul rachetei de transport spaţial BFR – o etapă importantă pentru cei care visează să ajungă în spaţiu’, a precizat compania public.

Se pare că identitatea celui care se va plimba în jurul Lunii va fi păstrată până în ziua de luni. În anul 2017, compania SpaceX a anunțat că două persoane vor ocupa locul de pasageri în călătoria spre Lună. Anunțul a fost făcut anul trecut, iar acum, în 2018, se va efectua călătoria mult așteptată. Racheta care va pleca dinsprea Pământ spre Lună se numește Falcon Heavy. Compania americană SpaceX a anunțat doar că a semnat contractul pentru călătoria în spațiu doar cu primul pasager. Aceștia nu i-au divulgat încă numele, dar o vor face în ziua de luni, 17 septembrie.

Turismul spațial inventat de Elon Musk

SpaceX nu este singura companie care intenționează turismul în spațiu. Se pare că cei care dețin averi colosale sunt din ce în ce mai interesați în inițierea excursiilor în jurul Lunii. O altă companie va putea asigura unicele escapade. Virgin Galactic a înmulțit testele pentru nava spațială pe care a dezvoltat-o. Biletele acesteia vor fi de până la 250.000 de dolari de pasager. Amazon a anunțat că va duce clienți privați la 100 de kilometrii în spațiu, începând cu anul 2019.

Călătoria pe Lună

În istoria omenirii, doar 24 de oameni au călători spre Lună, cu toții fiind astronauți în cadrul programului Apollo. Eugene Cernan și Harrison Schmitt au fost ultimele persoane care au intrat în acest club select. Președintele Kennedy i-a cerut vicepreședintelui Lyndon B. Jhonson să studieze programul spațial pentru a indentifica zonele în care NASA putea depăși URSS-ul. Kennedy avea nevoie de un succes pentru a recupera terenul pierdut în fața sovieticilor, oferindu-le cetățenilor americani confirmarea că SUA nu-și pierduseră supremația în fața comunismului. Johnson i-a recomandat lui Kennedy să încerce, în premieră, să cucerească Luna.

Primul pas pe Lună

„Efectiv întreaga lume a făcut acea călătorie memorabilă împreună cu noi. Ştiu că milioane de oameni mi se alătură acum în plângerea unui adevărat erou american şi a celui mai bun pilot pe care l-am cunoscut vreodată. „Oamenilor le plac teoriile conspiraţiei, sunt foarte interesante. Eu nu-mi fac griji, ştiu că cineva se va întoarce şi va recupera camera video pe care am lasat-o acolo”, a spus Neil Armstrong.

În ciuda numeroaselor piedici, printre care și moartea într-un incendiu a astronauților ce formau echipajul Apollo 1, SUA a reușit să trimită primii oameni pe Lună în termenul stabilit de Kennedy. În data de 21 iulie, la ora 02:56, Neil Armstrong a devenit primul om care a pășit vreodată pe Lună și a rostit celebrele vorbe:

În ciuda numeroaselor piedici, printre care și moartea într-un incendiu a astronauților ce formau echipajul Apollo 1, SUA a reușit să trimită primii oameni pe Lună în termenul stabilit de Kennedy. În data de 21 iulie, la ora 02:56, Neil Armstrong a devenit primul om care a pășit vreodată pe Lună și a rostit celebrele vorbe: „este un pas mic pentru un om, dar un pas mare pentru omenire”.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×