Elimină de urgență aceste 10 alimente din meniul tău! Previi astfel apariția cancerului!

Silviu Ghering   
în Stiri mondene
11/03/2019, 17:41
Elimină de urgență aceste 10 alimente din meniul tău! Previi astfel apariția cancerului!
Elimină de urgență aceste 10 alimente din meniul tău! Previi apariția unor boli grave!

Cancerul este… cancerul umanității de la începutul lumii! Medical vorbind, cancerul este termenul folosit pentru definirea afecțiunilor maligne în care celule „stricate”, celule „defecte” se multiplică necontrolat și invadează țesuturile sănătoase din jur. Celulele anormale pot apărea dintr-o multitudinea de cauze (în special îmbătrânirea) în orice țesut al organismului uman și pot să se răspândească oriunde în corp.

Elimină de urgență aceste 10 alimente din meniul tău. Previi astfel apariția cancerului!

Alimentația, spun medicii, este un factor extrem de important în prevenirea cumplitei boli, anumite alimente favorizând modificările genetice din organism care duc la cancer. Iar Institutul American pentru Cercetarea Cancerului susține că 34% din totalul cazurilor de cancer ar putea fi prevenite prin schimbări simple ale alimentației noastre de zi cu zi. Iar dacă un om din trei poate fi salvat printr-o alimentaţie adecvată, cu siguranţă e timpul să îi urmăm sfaturile!

Nici Organizația Mondială a Sănătății nu minimizează importanța alimentației în prevenirea cancerului și, în consecință, a pornit o campanie prin care aduce la cunoștință oamenilor din toată lumea principalele alimente care încurajează dezvoltarea celulelor canceroase din corp.

Anumite alimente favorizează modificările genetice din organism care duc la cancer. Lista neagră e aici, în acest articol!
Anumite alimente favorizează modificările genetice din organism care duc la cancer

Alimente de care trebuie să uiți că există dacă vrei să te protejezi împotriva cancerului

  1. Alimentele afumate

Majoritatea preparatelor sunt afumate artificial, cu compuşi chimici. Spre deosebire de produsele afumate în mod natural, cele obţinute prin afumare artificială pot provoca apariţia cancerului stomacal sau corectal.

Alimentele afumate pe cât sunt de gustoase, pe atât sunt de cancerigene! Uită-le!
Alimentele afumate pe cât sunt de gustoase, pe atât sunt de cancerigene!
  1. Alimentele cu mulți aditivi alimentari

Mezelurile, cârnații, crenvuștii, margarina, brânza topită, pateul de ficat, conservele în general, chiar muștarul, nu mai vorbim de preparatele instant, toate acestea conțin „la greu” cei mai periculoși aditivi: nitrați, nitriți, stabilizatori, agenți de gelifiere și de culoare. Toți acești agenți pro-cancer pot face mult rău organelor interne, în special tractului digestiv, ficatului, bilei si pancreasului.

Mezelurile, cârnații și crenvuștii sunt alimente care favorizează apariția cancerului. Uleiul și untul le urmează!
Mezelurile, cârnații și crenvuștii sunt alimente care favorizează apariția cancerului
  1. Carnea roșie

În această categorie se înscriu carnea de vită, de porc,de  oaie, de berbec și de vițel, tocată, congelată sau proaspătă. Anumite substanțe conținute în carnea cestor animale pot determina mutații la nivelul ADN-ului celular, care favorizează apariția cancerului. Riscul de cancer colorectal este de 3 ori mai mare la persoane care consumă carne roșie mai mult de două ori pe zi, în comparație cu persoanele care mănâncă astfel de carne mai puțin de o dată pe săptămâna. Specialiștii recomandă moderație în privința consumului de carne roșie, mai ales prăjită bine, de preferat fiind să fie făcută la grătar sau fiartă, dacă nu poate fi eliminată total din alimentație. Carnea roșie poate fi foarte bine înlocuită cu carne de pui şi de pește.

Uită cât de bună e o ceafă de porc la grătar dacă vrei să te protejezi de cancer. La fel ca orice carne roșie
Uită cât de bună e o ceafă de porc la grătar dacă vrei să te protejezi de cancer
  1. Grăsimile

Gustoasa slăninuță, omniprezentul ulei rafinat, nelipsitul unt de la micul dejun, untura (ce gustoși sunt cartofii prăjiți în untură!) și unele deserturi (cele bazate pe creme în primul rând) cresc toate riscul de apariție a cancerului din cauză că acizii grași saturați favorizează dezvoltarea tumorilor. Mai mult chiar, grăsimile saturate favorizează producerea de acizi biliari și ridică nivelul de LDL (colesterol „rău”) în sânge, ambele fiind elemente care ușurează apariția cancerului. Concrte, sporesc producția de hormoni estrogeni, substanțe direct implicate în declanșarea cancerului mamar și a celui de col uterin.

Slănina trebuie să fie o amintire pentru un om care vrea să trăiască fără grija cancerului. La fel ca orice alte grăsimi
Slănina trebuie să fie o amintire pentru un om care vrea să trăiască fără grija cancerului
  1. Prăjelile repetate în același ulei

Uleiul folosit la mai multe prăjiri devine otravă pentru organism. Pe lângă riscurile pe care le implică din cauza conțintului de grăsimi săturate, alimentele prăjite în ulei, mai ales ulei refolosit a mia oară sunt adevărate bombe cancerigene. Cartofii prăjiți, ouăle ochi sau friptură ar trebui evitate pe cât posibil întrucât uleiul încins produce substanțe cu potențial cancerigen, ca glicidamidele, cetonele și acrilamidele.

Uleiul refolosit la mai multe prăjeli este o mare sursă de cancer. Orice aliment ai prăji în el
Uleiul refolosit la mai multe prăjeli este o mare sursă de cancer
  1. Peștele de crescătorie

Alimentaţia peștelui de crescătorie este bazată pe diverse substanţe contaminate, antibiotice şi alte ingrediente care sunt periculoase pentru sănătatea consumatorilor. Spre deosebire de peștele sălbatic, peștele de crescătorie creşte riscul apariţiei cancerului la consumatori din cauza concentraţiei puternice de dioxine și bifenil policlorinat din carnea sa. Un singur exemplu este edificator: în fermele piscicole din Norvegia se folosesc anual circa 67.000 tone de substanţe chimice pentru a înlătura paraziţii peştilor! În majoritatea fermelor piscicole, hrana peștilor este formată din făină de… peşte, ulei de… peşte, soia modificată genetic şi coloranţi artificiali și cu asta am spus totul despre pericolul major pe care îl reprezintă consumul peștilor de crescătorie.

Carnea somonului de crescătorie este total diferită de carnea somonului crescut în libertate și favorizează apariția cancerului. E valabil pentru toți peștii de cultură
Carnea somonului de crescătorie este total diferită de carnea somonului de râu și favorizează apariția cancerului
  1. Floricelele de porumb (popcornul) pregătit la microunde

Ambalajul în care se vinde porumbul pentru floricele (popcornul) în comerţ onţine urme de acid perfluorooctanoic (PFOA), substanță dovedită cancerigenă care atacă în special ficatul.

Floricelele de porumb făcute la microunde sunt „vestitoarele” cancerului. Prăjiți-le în ceaun!
Floricelele de porumb făcute la microunde sunt „vestitoarele” cancerului
  1. Alimentele modificate genetic

Alimentele modificate genetic  sunt cele mai periculoase alimente care pot declanșa cancerul. Pericolul pe care îl dezvoltă aceste adevărate „izvoare” de cancer constă în eliberarea proteinelor nenaturale în timpul digestiei.

Alimentele modificate genetic sunt cele mai periculoase alimente pentru sănătatea omului în luptă cu teribilul cancer, ca orice anomalie genetică
Alimentele modificate genetic sunt cele mai periculoase alimente pentru sănătatea omului în luptă cu teribilul cancer
  1. Chipsurile din cartofi

Simplu de „accesat”, doar le găasim la orice butik, la orice colț de stradă, chipsurile de cartofi (de fapt toate chipsurile, din orice făini care de care mai îmbogățite cu fel de fel de E-uri, dar cele de cartofi aunt de departe cele mai consumate) sunt „gătite” la temperaturi foarte mari, ceea ce duce la producera acrilamidei (compus organic din clasa amidelor, cu formula chimică CH2=CHC(O)NH2), principala substanţă nocivă care rezultă prin prăjire, puternic cancerigenă.

Chipsurile de cartofi au acrilamidă, principala substanţă nocivă care rezultă prin prăjire, puternic cancerigenă. Este cancerul însuși!
Chipsurile de cartofi au acrilamidă, principala substanţă nocivă care rezultă prin prăjire, puternic cancerigenă
  1. Băuturile carbogazoase

Un studiu publicat în mai 2018, în American Journal of Nutrition susținea că la persoanele care consumă băuturi carbogazoase se dublează riscul de a face cancer pancreatic. Ca să nu mai amintim că băuturile carbogazoase conţin foarte mult zahăr şi calorii „goale”, care conduc la acumularea de kilograme. Dacă obişnuiești să bei aceste „otrăvuri”, zahărul din ele determină creşterea nivelului de insulină şi inflamaţii în întreg organismul tău.

Băuturile carbogazoase fac parte din topul alimentelor care pot declanșa un cancer prin surplusul de zahăr sau aspartam
Băuturile carbogazoase fac parte din topul alimentelor care pot declanșa un cancer

Cele mai multe sortimente de băuturi carbogazoase, mai ales cele fără zahăr, conţin aspartam (E 951), un îndulcitor artificial folosit ca înlocuitor al zahărului în peste 6.000 de produse, pornind de la sucurile amintite, cereale integrale, gume de mestecat, bomboane și alte dulciuri, până la alimente pentru diabetici, vitamine și chiar unele medicamente. Are mulți partizani, dar cela puțin la fel, dacă nu mai mulți dușmani care consideră aspartamul o substanță din top 5 substanțe cancerigene!

  • 34% din totalul cazurilor de cancer ar putea fi prevenite prin schimbări simple ale alimentației noastre de zi cu zi, susține Institutul American pentru Cercetarea Cancerului
  • 1.500.000 de noi cazuri de cancer preconizează Societatea Americană de Prevenire a Cancerului că vor apărea anul acesta în SUA
  • 559.650 de oameni se preconizează ca vor muri din cauza cancerului anul acesta în SUA, conform Societății Americane de Prevenire a Cancerului
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×