15 alimente care nu îngrașă niciodată. Poți să mănânci oricât, nu pui un gram pe tine!

Silviu Ghering   
în Stiri mondene
07/03/2019, 19:08
15 alimente care nu îngrașă niciodată. Poți să mănânci oricât, nu pui un gram pe tine!
15 alimente care nu îngrașă niciodată. Poți să mănânci oricât, nu pui un kilogram pe tine!

Alimente care nu îngrașă?! Haida de, o să zici, am trăit s-o văd și p-asta! Alimente care nu îngrașă. Dar ce fac ele? Ne satisfac nouă poftele fără să adauge niciun kilogram pe „constituție”?! Da, se pare că există și… minuni pe lumea asta! Beneficii multiple pentru sănătate, adio obezitate fără înfometare și abstinențe! Hai să vedem ce putem mânca în neștire fără să ne certăm zilnic cu… cântarul!

15 alimente care nu îngrașă niciodată. Poți să mănânci oricât, nu pui un kilogram pe tine!

 1. Țelină

Este vorba, de fapt, de tulpina țelinei, crocantă, care conține 95% apă, ceea ce înseamnă că este benefică și pentru detoxifierea organismului, pe care îl stimulează să piardă în mod natural kilogramele în plus. Deci nu numai că nu te îngrași, dar chiar slăbești!

15 alimente care nu îngrașă niciodată: tulpina de țelină. Crocantă și gistoasă
15 alimente care nu îngrașă niciodată: tulpina de țelină
 1. Vinete

Atenție: nu salata de vinete cu ulei cât înghite sau, și mai rău, cu maioneză! Vinetele, chiar dacă nu sunt nici pe departe așa gustoase ca în salata amintită, pot fi fripte pe grătar sau coapte la cuptor, fără ulei și conțin sub 24 kcal.

15 alimente care nu îngrașă niciodată: vinetele la grătar sau la cuptor. Un deliciu!
15 alimente care nu îngrașă niciodată: vinetele la grătar sau la cuptor
 1. Floricele de porumb

Cu o condiție: să le pregătești simple, fără unt sau ulei de orice fel, fără zahăr! Gătite astfel, floricelele, popcornul pentru generația „englezită” pe smartphone, sunt o… hai să-i zicem gustare sănătoasă și gustoasă, iar o cană are aproximativ 31 de kcal. Atenție: nu exagera cu sarea!

15 alimente care nu îngrașă niciodată: floricele de porumb / popcorn. Simple, nu îmbibate în... unt!
15 alimente care nu îngrașă niciodată: floricele de porumb / popcorn
 1. Castraveți

Nu conțin „decât” 96% apă, combat inflamațiile și ajută în cel mai natural mod la obținerea unei siluete cât mai diafane. Pot adăuga o savoare deosebită puși în cei 2 l de apă plată necesari unei hidratări corecte zi de zi.

15 alimente care nu îngrașă niciodată: castraveți. Sunt buni ți în... apă plată!
15 alimente care nu îngrașă niciodată: castraveți
 1. Dovlecei

Pour les connaisseurs „zucchini”, comuna legumă din grădina bunicii are un cponținut foarte mic de calorii, reglează nivelul de apă sărată din organism și stimulează funcția intestinală.

15 alimente care nu îngrașă niciodată: dovlecei la grătar. Cu ustoroi, „mori” mâncând!
15 alimente care nu îngrașă niciodată: dovlecei la grătar
 1. Sfeclă roșie

Ajută la reglarea glicemiei, la arderea eficientă a grăsimilor și „furnizează” energie sistemului muscular. Bogată în fitonutrienţi, cu efect antioxidant, antiinflamator şi detoxifiant. Bogată de vitaminele A, B şi C, magneziu, potasiu, fier, calciu, fosfor şi acid folic. Are puţine calorii şi satisface pofta de dulce. O sfeclă medie conține aproximativ 40 kcal.

15 alimente care nu îngrașă niciodată: sfeclă roție. Dulce și gustoasă!
15 alimente care nu îngrașă niciodată: sfeclă roție
 1. Conopidă

Crudă sau gătită la aburi, conopida este bogată în vitamine și minerale, are din belșug fibre care ajută digestia, acid folic necesar împotriva anemiilor, vitamina C (3 buchețele de conopidă asigură necesarul zilnic), antioxidant care întărește sistemul imunitar.

15 alimente care nu îngrașă niciodată: conopida. 3 buchețele asigură necesarulzilnic de de vitamina C
15 alimente care nu îngrașă niciodată: conopida
 1. Varză și broccoli

Varza are conținut mare de fibre, prin care ajută la un tranzit intestinal normal, ușor, sănătos și previne apariţia constipaţiei. Bogată în fitonutrienţi şi vitaminele A, C şi K, antioxidanţi naturali ce protejează organismul împotriva bolilor de inimă și a cancerului. În plus, o porție de varză tocată, de aproximativ 250-300 g, conține doar 7 kcal.

15 alimente care nu îngrașă niciodată: varza și broccoli. Crude, nu călite!
15 alimente care nu îngrașă niciodată: varza și broccoli
 1. Salată verde

Fără sosuri! Doar cu sare, piper şi ulei de măsline. Bogată în acid folic, fier, numeroase vitamine, crește hemoglobina, previne anemia, tulburările gastro-intestinale (constipația), insomnia și, foarte important, ajută împotriva cumplitului Alzheimer, boala care ucide 77% dintre bătrâni. Mănâncă, așadar, tone de salată verde, o frunză conține doar 3 kcal.

15 alimente care nu îngrașă niciodată: salata verde. Cu ceapă verde și castraveți!
15 alimente care nu îngrașă niciodată: salata verde
 1. Alge

Chinezii şi japonezii le folosesc şi pentru proprietăţile lor anti-îmbătrânire (antiaging) şi… afrodisiace! Scoţia şi irlandezii fac chiar şi pâine din alge, iar în Japonia fac parte din hrana zilnică. Sunt bogate în iod, acesta asigură buna funcționară a glandei tiroide, care menține hormonii în limite normale, împiedicând creșterea în greutate.

15 alimente care nu îngrașă niciodată: algele. Pentru cine le... suportă!
15 alimente care nu îngrașă niciodată: algele
 1. Ouă

Da, ouă, n-o să crezi, dar așa este! Poți mânca ouă în orice moment al zilei fără a crește în greutate. Ouăle fierte sunt cele mai sănătoase, mai ales mâncate dimineață. Nu mai mult de două… trei… patru…

15 alimente care nu îngrașă niciodată: ouăle, cel mai bine fierte, dar merg și prăjite
15 alimente care nu îngrașă niciodată: ouăle, cel mai bine fierte
 1. Pepene roșu

100 de grame de pepene roșu conţin 30 de calorii (o felie obișnuită se „duce” la 60-70 kcal), 1 gram de fibre, 10 grame de zahăr, 1 gram de proteine, vitaminele A, C, E, D, niacină, tiamină, vitamina B6, B12, acid pantotenic şi numeroase minerale, ca fier, calciu, magneziu, mangan, potasiu, fosfor, zinc, seleniu. Elimină excesul de lichid din organism.

15 alimente care nu îngrașă niciodată: pepene roșu. Merge și pepenele galben la fel de bine!
15 alimente care nu îngrașă niciodată: pepene roșu
 1. Portocale, grepfrut și mandarine

Citricele conțin fibre, flavonoide (metaboliți ai plantelor, cunoscuți pentru reactia antioxidanta produsa in organism), potasiu (reduce riscul de accident vascular cerebral cu 21%!), vitaminele E și C, indice glicemic scăzut.

15 alimente care nu îngrașă niciodată: portrocale, grepfrut și mandarine. Citricele!
15 alimente care nu îngrașă niciodată: portrocale, grepfrut și mandarine
 1. Ananas

Bun diuretic, ananasul împiedică depunerea grăsimilor în organism. Conţine bromelaină, o enzimă digestivă care favorizează digestia şi împiedică balonarea. Dieta cu ananas face parte din categoria monodietelor, diete care pun accent pe consumarea unui singur aliment pentru a pierde în greutate.

15 alimente care nu îngrașă niciodată: ananas. Exotic și delicios!
15 alimente care nu îngrașă niciodată: ananas
 1. Căpșuni, mere, prune, coacăze, afine

Fructele astea sunt adevărate „mine de aur”, bogate în vitamine, minerale şi fibre. 5 fructe pe zi sunt suficiente pentru a „echipa” corpul cu nutrienţii necesari pentru a se feri de radicalii liberi. Reduc riscul de boli cardiace și renale, de afecțiuni osoase, de infarct şi de atac cerebral, previn obezitatea şi diabetul, normalizează tensiunea arterială.

15 alimente care nu îngrașă niciodată: căpșuni, mere, prune, coacăze, afine și alte fructe
15 alimente care nu îngrașă niciodată: căpșuni, mere, prune, coacăze, afine

Tabel cu numărul de calorii necesare zilnic în funcție de vârstă și de tipul de activitate prestată

 

Controlează-ți caloriile consumate zilnic pentru sănătatea ta!
Controlează-ți caloriile consumate zilnic!
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×