Elevii și copiii, transport gratuit în mijloacele de transport în comun ale STB

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
09/12/2018, 15:31
Elevii și copiii, transport gratuit în mijloacele de transport în comun ale STB
Primăria Capitalei vrea să acorde elevilor gratuitate la transportul în comun

Conform unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței de miercuri a CGMB, Primăria Capitalei vrea să acorde elevilor gratuitate la transportul în comun. Așadar, cei care se vor bucura de gratuitate la transportul public sunt elevii și copiii din învățământul preuniversitar.

”Se acordă gratuitate la transportul public local de călători pentru toți elevii din învățământul preuniversitar obligatoriu acreditat/autorizat care frecventează cursurile unei instituții de învățământ din Municipiul București, pe mijloacele de transport public de călători ale operatorulor de transport care prestează srvicii de transport pe raza teritorială a Municipiului București”, se arată în proiectul de hotărâre.

Elevii și copiii vor avea transport gratuit în mijloacele de transport în comun ale STBElevii și copiii, transport gratuit în mijloacele de transport în comun ale STB preuniversitar

De altfel, Primăria Capitalei a subliniat că desfășoară o activitate susținută pentru a sprijini prin toate modalitățile legale îmbunătățirea condițiilor în care se desfășoară activitatea de învățământ în București. Printre acestea, se află și atragerea călătorilor tineri către transportul de suprafață și, totodată, încurajează folosirea transportului în comun în detrimentul vehiculului personal.

„Elevii din invatamantul preuniversitar obligatoriu trebuie sa beneficieze de accesul liber la unitatile scolare in care activeaza. Primaria Municipiului Bucuresti si operatorul propriu de transport au inregistrat de-a lungul anilor solicitari din partea cetatenilor bucuresteni, cu privire la acordarea transportului gratuit pentru elevii cu varsta de pana la 18 ani.(…)

Elevii din învățământul preuniversitar se vor bucura de transportul gratuit

Elevii și copiii, transport gratuit în mijloacele de transport în comun ale STB preuniversitar
Primăria Capitalei a subliniat că desfășoară o activitate susținută pentru a sprijini prin toate modalitățile legale îmbunătățirea condițiilor în care se desfășoară activitatea de învățământ în București

Totuși, un beneficiu acordat prin reglementări, mai ales in conditiile in care vorbim de o categorie ce nu are venituri proprii si anume elevii, trebuie promovat si facilitat”, se arată în document.

Decizia intră în vigoare la 60 de zile de la data când va fi aprobată în Consiliul General al Municipiului București. De menționat este că până acum elevii aveau o reducere de 50% pentru mijloacele de transport în comun din Capitală.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×