Primăria Capitalei intenționează să mai aloce 10 milioane de lei pentru Catedrala Neamului

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
07/12/2018, 13:02
Primăria Capitalei intenționează să mai aloce 10 milioane de lei pentru Catedrala Neamului
Bugetul Catedralei Mântuirii Neamului va fi suplimentat cu 10 milioane de lei

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București, în care figurează o nouă rectificare bugetară, se arată că proiectul de bază , al căror sume alocate finalizării lucrărilor la Catedrală Mântuirii Neamului erau stabilite cândva, vor crește cu 10 milioane de lei. Astfel, costurile lăcașului sfânt vor ajunge la un total de 45 de milioane de lei.

Cu toate acestea, bugetul de 207 milioane de lei al Administrației Monumentelor și Patrimoniului Turistic nu se modifică. În schimb, în cadrul acesteia, se vor suplimenta cu 24,7 milioane de lei contribuțiile administrației locale pentru lăcașurile sfinte, acestea ajungând în acest an la 121 de milioane de lei.

Primăria Capitalei mai alocă 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Pe altă parte, se taie cei 4,2 milioane de lei pentru proiectarea și amplasarea ansamblului monumental Regele Ferdinand Întregitorul, cei 19 milioane de lei de la proiectarea și achiziționarea ”La fântâna Dor”, operă de artă, cât și 2,4 milioane de lei de la realizarea monumentului, solului și proiectului tehnic de amplasare a impunătorului monument al Ecaterinei Teodoroiu.

Primăria Capitalei intenționează să mai aloce 10 milioane de lei pentru Catedrala Neamului
Proiectul Catedralei Mântuirii Neamului în care Primăria Cpaitalei va mai aloca 10 milioane de lei

Potrivit unui centralizator, suma de 1,7 miliarde le lei atribuiți pentru spitalele aflate în subordinea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București se mărește și ea cu 24,8 milioane de lei. Din această sumă, 8.7 milioane sunt pentru Spitalul Clinic Colentina, 6.6 sunt atribuiți Spitalului Clinic pentru Copii „Dr. Victor Gomoiu”, 2 milioane pentru Spitalul Victor Babeș și 8,8 milioane pentru Spitalul Clinic Obregia.

De asemenea, în acest an se reduce și bugetul alocat Poliției Locale cu 4,6 milioane de lei, iar suma totală de 1,162 milioane de lei ducându-se segmentului de Cultură, recreere și religie, acesta fiind diminuat cu 57 de milioane de lei. Din acest total, 51 de milioane de lei erau prevăzuți pentru a cumpăra imobile monumente istorice, aceasta fiind urmare a exercitării drepturilor de preemțiune a Capitalei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×